Yüzlerce Sporcu 11. Uğur Mumcu Yol Koşusu’nda Yarışacak

Uğur Mumcu'nun adını yaşatmak için Kartal Belediyesi tarafından başlatılan ve bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Uğur Mumcu Yol Koşusu, 23 Ocak Pazar günü, 10.15’te Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde başlayacak.

İSTANBUL 19.01.2022 14:53:00 884
Yüzlerce Sporcu 11. Uğur Mumcu Yol Koşusu’nda Yarışacak

Ankara'da evinin önündeki aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden demokrasi şehidi, araştırmacı gazeteci-hukukçu Uğur Mumcu'nun adını yaşatmak için Kartal Belediyesi tarafından başlatılan ve bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Uğur Mumcu Yol Koşusu, 23 Ocak Pazar günü, 10.15’te Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde başlayacak.
29 yıl önce öldürülen gazeteci Uğur Mumcu anısına düzenlenecek olan 11’inci Uğur Mumcu Yol Koşusu'na, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce sporcu katılacak. Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünden start alacak yarışmada lisanslı ve amatör sporcular, 5 km’lik parkurda birincilik için ter dökecek.
Kartal Belediyesi’nin organizasyonu ve Spor İstanbul’un desteği ile gerçekleştirilecek olan müsabaka, ‘Büyükler’ (20+ tüm yaşlar) ve ‘Gençler’ 18 – 19 (bu yaş grubundakiler büyükler klasmanında değerlendirilmezler) ve ‘Yaş Grupları’ (35-44, 45-54, 55-64, 65+) olmak üzere üç kategoride yapılacak.
Program
08:00 Kit dağıtımı
10:15  Yarış başlangıcı
11:00  Parkur kapanışı
11:30  Toplu Ödül Töreni
 Ödüller
1. Tüm sporculara katılım madalyası verilecektir.
2. Yaş gruplarında bireysel kürsü derecelerine madalya, gençler ve büyüklerde kupa verilecektir.
3. Aşağıda açıklanan nakit para ödülleri haricinde sporculara herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.
4. Koşucular kendi yaş gruplarında değerlendirilerek ödüllerini alabileceklerdir. Gençler “18-19 yaş” kategorisinde değerlendirilerek ödüllerini alırlar (genel klasmanda değerlendirilmezler). Büyükler genel klasman nakit ödülleri 20 ve üzeri tüm yaşları kapsar. Koşucular kendi yaş grubu sıralamasında ayrıca kürsüye çıkarlar. Farklı talepler değerlendirilmez. Kadın ve erkek kategorilerinde toplam 22.000TL nakit ödül, aşağıdaki şekilde dağıtılacaktır.
ÖDÜL           BÜYÜKLER         GENÇLER
BİRİNCİ           3000 TL               2000 TL
İKİNCİ              2000TL                1500 TL
ÜÇÜNCÜ          1500 TL               1000 TL
Başkan Gökhan Yüksel’den 11. Uğur Mumcu Yol Koşusu’na Davet
Lisanslı veya amatör tüm sporcuları ve vatandaşları 11. Uğur Mumcu Yol Koşusu’na davet eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “29 yıl önce hain bir saldırıyla katledilen duayen gazeteci, yurtsever aydınımız Uğur Mumcu’nun adını yaşatmak ve yeni neslin de kendisini tanımasını sağlamak amacıyla gerçekleştireceğimiz anma koşusu, ülkemizin dört bir tarafından gelen yüzlerce sporcu kardeşimizi buluşturacak. Bu vesile ile tüm komşularımızı 11. Uğur Mumcu Yol Koşusu’na davet ediyorum.” dedi.

 

  • BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,70% 0,00
  • EURO

    51,84% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7014,86% 0,00
  • Ç. ALTIN

    11672,76% 0,00

HABERLER

YEŞİLAY DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI

DENİZLERİN GELECEĞİ SOFRADA BAŞLIYOR

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ

Dijital geçmişiniz geleceğinizi karartmasın!

Sancaktepe Birlik Cemevi’nden Hızır Orucu Etkinliği: "Gelin Canlar Bir Olalım"

Sancaktepe Canlar Cemevi’nden Hızır Etkinliği: Semah, Türkü ve Deyişlerle Anlamlı Buluşma

Emek Cemevi’nde Hızır Cemi ve Kurban Lokması Paylaşılacak

Ordu Gürgentepe Akören Derneği’nden Eğitime Destek Gecesi

TEKİRDAĞ’IN ULAŞIMI BÜYÜKŞEHİR’LE GÜÇLENİYOR

"Yerinde Duramayan Çocuk" Demek Asıl Sorunun Üzerini Örtüyor

CENTRAL HOSPITAL’DA “DOĞUDAN BATIYA ÇOCUK GÖZÜNDEN GELECEĞİN DÜNYASI” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kış lastiklerinin hava basıncı ne olmalı?

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 10. yılında başvurular başladı

AKM’DE BU HAFTA SANATSEVERLERİ DOPDOLU BİR ETKİNLİK TAKVİMİ BEKLİYOR

Salı 14.8 ° / 10 °
Çarşamba 8 ° / 3.6 °
Perşembe 11.4 ° / 6.5 °