YANGINDAN ETKİLENEN TÜM CANLILAR İÇİN SEFERBERLİK

Ekipte yer alan Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün veteriner hekimleri de, yangından etkilenen hayvanların tedavisi için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

İSTANBUL 4.08.2021 11:34:00 2964
YANGINDAN ETKİLENEN TÜM CANLILAR İÇİN SEFERBERLİK

Kadıköy Belediyesi'nin geçtiğimiz Perşembe akşamı 43 personel ve 17 afet müdahale aracıyla afet noktalarına giden ekibine, Marmaris’te çıkan orman yangınıyla mücadele çalışmalarına destek vermek üzere 15 kişilik ikinci bir ekip de katıldı. Ekip, afet noktalarında yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına destekte bulunurken aynı zamanda vatandaşların yardım malzemelerinin dağıtımını da gerçekleştiriyor. Ekipte yer alan Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün veteriner hekimleri de, yangından etkilenen hayvanların tedavisi için canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Veteriner hekimler, yangın noktalarını ve yangından etkilenen çiftlikleri gezerek hayvanların genel kontrollerini gerçekleştirip kurtarılan canlılara ilk müdahaleleri yapıyor.
Sütle hayvanlarını korudular
Tüm canlılar için seferber olan ekip, Manavgat’ta yangın ortasında kalmış bir çiftliğe de yardım elini uzattı. Çiftlik sahibinin depodaki su bitince süt ile ıslattığı çarşaflarla hayvanlarını korumaya çalıştığı çiftliğe ulaşan Kadıköy Belediyesi’nin veteriner hekimleri yangın nedeniyle memeleri yanan ve ayakları zarar gören ineklerin tedavisini yaptı. 
Arı kovanlarının tamamı yanmaktan kurtarıldı
Muğla’nın Milas ilçesinin Bozalan köyünde yanmakta olan arı kovanları, belediye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Ekipler yanmakta olan kovanlara sırtlarında taşıdıkları sularla müdahale ettiler.  
Yangın ortasında kalmış eşek, çabalar sonucu güvenli noktaya alındı
Afet bölgesinde dört bir noktaya dağılan Kadıköy Belediyesi'nin ekipleri, Bodrum Mazı’da yangın ortasında kalmış bir eşeği kurtardı. Mazı’da yangınla mücadele çalışmalarına katılan ekipler, yangın ortasında mahsur kalmış ve korkmuş bir eşeği tehlikeli alandan çıkartırken veteriner hekimler de kurtarılan eşeğe ilk müdahaleyi yaptılar. 
Yangından kurtarılan kaplumbağalar tedavi altına alındı
Birçok noktada devam eden orman yangınlarına, gruplar halinde dağılarak yetişmeye çalışan belediye ekipleri, Hisarönü’nde de kaplumbağaların hayatını kurtardı. Yangından etkilenen kaplumbağaları önce suyla ıslatan ekipler, tedavileri için veteriner hekimlere teslim etti.

  • BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,98% 0,06
  • EURO

    50,96% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7300,29% 1,36
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Çarşamba 9.5 ° / 6.1 °
Perşembe 11.2 ° / 6.2 °
Cuma 12 ° / 6.9 °