TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE II. ULUSLARARASI KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRAS ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER), “II. Uluslararası Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı” düzenledi.

EĞİTİM 7.05.2023 12:22:00 2535
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE II. ULUSLARARASI KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRAS ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dünya’nın her yerindeki Osmanlı ve Türk mirasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER), “II. Uluslararası Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı” düzenledi.

Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “II. Uluslararası Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı” Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya Trakya Üniversitesi, Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi, Urmia Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan OSMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tülay Canıtez, “İslam kültürünün var olduğu bölgelerde yapı türleri İslam dininin gerekliliklerine bağlı olarak ortaya çıkmakla birlikte sosyokültürel ideallerin yerel teknolojilerle birleşebildiği ölçüde zenginlik kazanmıştır. Yapıların kütle kompozisyonu, mekân düzeni, mimari unsurları ve dekorasyonu Endülüs'ten Hindistan'a kadar uzanan geniş coğrafyada bölgesel çeşitlilik sergilemesine karşın ortak paydalarda da belirmiştir. Örneğin, İslam şehirlerinin odak yapıları olan camilerde kubbe, tasarımın önemli öğelerinden biri olmuştur.” diyerek Osmanlı cami mimarisinde ise kubbe kullanımı Edirne Selimiye Camii ile doruk noktasına ulaştırıldığını söyledi.

İran, Özbekisten ve Türkiye'den alanında uzman akademisyenlerin kültürel mirasa yönelik çalışmalarını aktardığı çalıştayda Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Gülçin Küçükkaya “Thr Origin of Turkish Architecture in Edirne-İnspirations drom Uzbekistan and Iran”, Tebriz İslam Sanatları Üniversitesinden Prof. Dr. Ahad Nejad Ebrahimi “Blue Mosque (Gok Mescid) in İran”, Prof. Dr. Farzin Haghparast “Conservation of the Traditional Tabriz Houses”, Urmia Üniversitesinden “The Evolution of Urmia Mosque” ve ICOMOS İran Üyesi Hamid Binaei Faal “The Iran Grand Museum in Tehran” adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

 

  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,33% -0,39
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6929,44% -0,19
  • Ç. ALTIN

    11792,60% 0,00

HABERLER

YEŞİLAY DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI

DENİZLERİN GELECEĞİ SOFRADA BAŞLIYOR

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ

Dijital geçmişiniz geleceğinizi karartmasın!

Sancaktepe Birlik Cemevi’nden Hızır Orucu Etkinliği: "Gelin Canlar Bir Olalım"

Sancaktepe Canlar Cemevi’nden Hızır Etkinliği: Semah, Türkü ve Deyişlerle Anlamlı Buluşma

Emek Cemevi’nde Hızır Cemi ve Kurban Lokması Paylaşılacak

Ordu Gürgentepe Akören Derneği’nden Eğitime Destek Gecesi

TEKİRDAĞ’IN ULAŞIMI BÜYÜKŞEHİR’LE GÜÇLENİYOR

"Yerinde Duramayan Çocuk" Demek Asıl Sorunun Üzerini Örtüyor

CENTRAL HOSPITAL’DA “DOĞUDAN BATIYA ÇOCUK GÖZÜNDEN GELECEĞİN DÜNYASI” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kış lastiklerinin hava basıncı ne olmalı?

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 10. yılında başvurular başladı

AKM’DE BU HAFTA SANATSEVERLERİ DOPDOLU BİR ETKİNLİK TAKVİMİ BEKLİYOR

Pazartesi 9.5 ° / 6.5 °
Salı 7.4 ° / 5.8 °
Çarşamba 8.2 ° / 6.1 °