TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE II. KALİTE GELİŞTİRME ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştay, çok sayıda akademisyen ile kamu kurum ve kuruluşlarından personeli, öğrenciler ile bir araya getirdi.

EĞİTİM 17.12.2023 07:01:00 1843
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE II. KALİTE GELİŞTİRME ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından gerçekleştirilen "II. Kalite Geliştirme Öğrenci Çalıştayı"nda öğrencilerin farklı alanlarda yaşadığı sorunlar ele alındı ve çözüm yolları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştay, çok sayıda akademisyen ile kamu kurum ve kuruluşlarından personeli, öğrenciler ile bir araya getirdi. Alanında uzman kurum içi ve kurum dışından katılımcıların iştirak ettiği çalıştayda öğrencilerin barınma, yemek, ulaşım ve sağlık gibi konularda yaşadıkları sorunlar ile farklı konulardaki talep ve beklentileri görüşüldü.

Çalıştaya Edirne Valisi Yunus Sezer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, dekanlar, müdürler ve kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Öğrencileri doğrudan ilgilendiren konuların ele alındığı ve eğitim-öğretim ile üniversitedeki akademik ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çözüm önerilerinin konuşulduğu çalıştay, yoğun katılımla gerçekleşti. Vali Yunus Sezer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Vali Yunus Sezer, Edirne’nin bir öğrenci şehri olduğunu vurgulayarak, bu çalıştayın eğitim, kariyer, barınma, sosyo-destek gibi konular başta olmak üzere öğrencilerin birçok sorununu ele alan önemli bir çalıştay olduğunu ifade etti.

Trakya Üniversitesinin kalite standartları çerçevesinde çalışmaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu kapsamda öğrenci sorunlarının ve bu sorunlara çözüm üretmenin büyük önem taşıdığını ifade etti. “11 sorun tespit ettik. Çok kıymetli Rektör Yardımcım Prof. Dr. Metin Aydoğdu başkanlığındaki bir heyet ulaşımdan, barınmaya, sağlığa, akademik gelişime ve staj sorunlarına kadar 11 farklı alanda konunun muhataplarıyla bir masada buluşuyorlar. Sorunlar ve çözüm önerileri konuşulacak ve ardından bir rapor oluşturulacak. Sonrasında da biz yönetim olarak üzerimize düşenleri paydaşlarımızla beraber uygulamaya geçeceğiz.” dedi.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen çalıştaydan sonra raporlarla ortaya konulan sorunların üniversite ile ilgili olanlarının mümkün olduğunca çözüldüğünü; başka kurumlarla ilişkili olanlar hakkında da ilgili kurumlara bilgilendirmeler yapıldığını dile getiren Tabakoğlu, bu çalıştayla da amaçlarının problemi yerinde görmek ve çözmek olduğunu ifade etti. Tabakoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya katkıları için teşekkürlerini sundu.

  • BIST 100

    10358,50%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

HABERLER

Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu

Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı

Hamilelikte Sağlıklı Beslenmenin Şifreleri

Anne babalar dikkat! Bu hastalıklar son günlerde çok sık görülüyor!

Dünya yeme bozukluklarıyla mücadele ediyor

Kapadokya’da Bilim ve Kültür Buluştu: Üniversitelilerden Teknoloji ve Tarihe Yolculuk

YGD' de Haber Siteleri İçin SEO Stratejileri Masaya Yatırıldı

Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"

UV filtresi olmayan gözlükler faydadan çok zarar getiriyor

Katlanıp açılan bir Ultra deneyimine hazır olun

Zayıflama Trendlerine Kanmayın

Matematik Alarm Veriyor: LGS ve YKS Hazırlığında Her 10 Talepten 7’si Matematik Özel Derse

Yandex Türkiye, Maps Uygulamasında Şehirlerdeki Simgesel Yapıları Artık 3 Boyutlu Gösteriyor

BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE COŞKU 28 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Modern dijital radyografi, ağız ve diş sağlığında önemli bir yere sahip!

Cumartesi 28.7 ° / 21.6 °
Pazar 30.2 ° / 21.8 °
Pazartesi 30.7 ° / 22.4 °