TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kurulduğu günden bu yana halk sağlığına büyük önem veren ve bu konuda önemli çalışmaları hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyor.

YEREL 30.03.2021 10:41:00 1759
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kurulduğu günden bu yana halk sağlığına büyük önem veren ve bu konuda önemli çalışmaları hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyor. 
 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla 11 ilçede yürütülen çalışma kapsamında 2021 yılı içerisinde 193 hastaya çölyak gıda yardım paketi dağıtımı gerçekleştirildi. Gıda Paketlerin dağıtımı çölyak hastası olduğuna dair sağlık raporu ve ikametgâh belgesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran vatandaşlara doğrudan veya muhtarlıklar aracılığı ile yapılıyor. Gıda yardım paketinin içerisinde glütensiz un, glütensiz arpa şehriye, glütensiz bulgur, glütensiz erişte, glütensiz makarna, glütensiz bisküvi, glütensiz mısır irmiği ve glütensiz tarhana çorbası bulunuyor. 
 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hizmetlerini sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığını ön plana alan projeler üretmeye devam ediyoruz. 2015 yılından bu yana yürüttüğümüz çölyak gıda yardım paketi de bu projelerimizin en önemlileri arasındadır. Çölyak hastalarının glütensiz ürünlerle daha sağlıklı beslenebilmelerine imkan sağlamak amacıyla yaptığımız yardımlar bundan sonra da devam edecek. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” dedi. 
 

  • BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,71% 0,04
  • EURO

    50,32% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5905,66% -0,04
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

HABERLER

Akran Nezaketi Zirvesi Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı!

Yapay zekadan dost olmaz!

Çocuklarda Ağız Sağlığı ve Psikososyal Gelişim: “Gülüşün Özgüveni” Bilinci Güçleniyor

LÖSEV’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

LÖSEV Umut Tüneli İle Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor Umut Varsa İyileşme De Var

Tarihi Şişli Tiyatrosu’ndan sanata destek: Sahne kirasını yarıya indirdi

Edremit Belediyesi yağışlara karşı 7/24 çalışıyor

Bebek ve Çocuklarda Göz Sulanması Tedavisi

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİNDE 1,74 MİLYAR TL’Yİ AŞAN ÖDÜL VE YATIRIM AÇIKLANDI

TÜSEB Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü Atabay’ın Oldu

“AİLE İÇİNDE SAĞLIKLI İLETİŞİM” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELSİZ YAŞAMA “AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ”

Başkan Kocaman Çalışmaları Yerinde İnceledi

TEKİRDAĞ, KADIN DOSTU KENT OLMA YOLUNDAKİ ADIMLARINI GÜÇLENDİRİYOR

Çayeli Bakır’ın ‘Arıcılığı Geliştirme Projesi’ne, Toplumsal Fayda Ödülü

Çarşamba 12.8 ° / 8.6 °
Perşembe 12.3 ° / 8.3 °
Cuma 13 ° / 8.3 °