Sultangazi’de Bilim Merkezi’ne Dev Planetaryum

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, astronomi tutkunlarına unutamayacakları bir deneyim yaşatmak için harekete geçti.

İSTANBUL 28.01.2021 06:02:00 1594
Sultangazi’de Bilim Merkezi’ne Dev Planetaryum

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, astronomi tutkunlarına unutamayacakları bir deneyim yaşatmak için harekete geçti. Bilim Merkezi’nin terasına dev bir planetaryum kuruldu. Tanıtım programına Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da katıldı. 

Matematikten astronomiye, resimden fen  bilimlerine, robotik kodlamadan dramaya 12 atölye ve 16 branşta eğitim veren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, geleceğin mucit ve sanatçılarını yetiştiriyor. Pandemi sebebiyle eğitimlerini online olarak sürdüren Bilim Merkezi, birbirinden renkli aktivitelerle çocukların bilimle iç içe olmasını sağlıyor.

Bilim Merkezi, eğitim anlayışıyla da fark yaratmaya devam ediyor. Uygulamalı eğitimlerle bilgileri daha kalıcı hale getirmek ve çocukların kendilerini adeta uzayda hissedebilmeleri için Bilim Merkezi’nin terasına dev bir planetaryum inşa edildi.
Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, planetaryum tanıtım programına katıldı.Gelişimin ancak bilime önem vererek mümkün olabileceğini belirten Başkan Dursun, “Hedefimiz gençlerin bilimle daha çok iç içe olması ve bilimi hayatlarıyla bütünleştirmeleridir” diye konuştu.

“Amacımız öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmek”
Belediye Başkanı Av Abdurrahman Dursun; sınıf ortamı dışında, öğrencilerin evreni deneyimleyerek tanıyabilmelerini için planetaryumun çok önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Dursun, “Öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmek, aynı zamanda evrenin bilinmeyen yanlarını keşfetmelerini sağlamak için Avrupa Yakası’nın en görkemli, görüntü kalitesinin çok yüksek olduğu bir planetaryum inşa ettik.” diye konuştu. 

Binlerce Öğrenciye Hizmet Verecek
Gençlerin evrenin derinliklerine yolculuk yapması ve uzay bilimlerini yerinde takip edebilmesi için kurulan planetaryum, yeni keşiflere yardımcı olacak. Planetaryumda, 1 yıl içinde 20 bin öğrencinin ağırlanması planlanıyor.Okul öncesinden yetişkin gruba astronomi meraklılarına izletilmek üzere 8 farklı film yer alıyor.

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

HABERLER

Akran Nezaketi Zirvesi Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı!

Yapay zekadan dost olmaz!

Çocuklarda Ağız Sağlığı ve Psikososyal Gelişim: “Gülüşün Özgüveni” Bilinci Güçleniyor

LÖSEV’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

LÖSEV Umut Tüneli İle Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor Umut Varsa İyileşme De Var

Tarihi Şişli Tiyatrosu’ndan sanata destek: Sahne kirasını yarıya indirdi

Edremit Belediyesi yağışlara karşı 7/24 çalışıyor

Bebek ve Çocuklarda Göz Sulanması Tedavisi

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİNDE 1,74 MİLYAR TL’Yİ AŞAN ÖDÜL VE YATIRIM AÇIKLANDI

TÜSEB Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü Atabay’ın Oldu

“AİLE İÇİNDE SAĞLIKLI İLETİŞİM” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELSİZ YAŞAMA “AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ”

Başkan Kocaman Çalışmaları Yerinde İnceledi

TEKİRDAĞ, KADIN DOSTU KENT OLMA YOLUNDAKİ ADIMLARINI GÜÇLENDİRİYOR

Çayeli Bakır’ın ‘Arıcılığı Geliştirme Projesi’ne, Toplumsal Fayda Ödülü

Pazar 12.5 ° / 8.4 °
Pazartesi 11.5 ° / 7.9 °
Salı 12.7 ° / 7.6 °