Sultangazi Belediyesi Yaz Spor Okullarında Şampiyonlar Yetişiyor

Sultangazi Belediyesi, 7-18 yaş aralığındaki çocukları yaz tatilinde sporla buluşturuyor.

SPOR 9.08.2022 12:52:00 4753
Sultangazi Belediyesi Yaz Spor Okullarında Şampiyonlar Yetişiyor

Sultangazi Belediyesi, 7-18 yaş aralığındaki çocukları yaz tatilinde sporla buluşturuyor. Belediye, 12 branşta düzenlediği Yaz Spor Okullarıyla, yaklaşık 10 bin çocuğa ücretsiz spor eğitimi veriyor. Okçuluktan karateye, yüzmeden basketbola profesyonel antrenörlerden eğitim alan çocuklar, geleceğin milli şampiyonları olmaya hazırlanıyor.

Sultangazi Belediyesi, yaz tatiline giren çocuklar için ücretsiz spor kursları düzenliyor. Yaklaşık 10 bin çocuk, belediyenin Yaz Spor Okullarında eğitim alıyor. 12 spor branşını içeren kurslarda 25 profesyonel antrenör eğitim veriyor. 

12 Spor Branşında Nitelikli ve Ücretsiz Eğitim
Yaz Spor Okullarındaki kurslar, Mimar Sinan Şehir Ormanı ile Sultangazi’nin 8 farklı noktasında gerçekleşiyor. Mimar Sinan Şehir Ormanlarında eğitim alan çocuklar buraya belediyenin ücretsiz servisleriyle rahatça ulaşabilirken diğer noktalarsa ulaşımın kolay olduğu merkezi konumlarda yer alıyor. 

Yaz Spor Okullarındaki 12 branş ve konumları şöyle sıralanıyor:
1- Basketbol - Mimar Sinan Şehir Ormanları
2- Tenis - Mimar Sinan Şehir Ormanları
3- Okçuluk - Mimar Sinan Şehir Ormanları
4- Bocce - Mimar Sinan Şehir Ormanları
5- Wushu Kung-Fu - Nurettin Uzun Hizmet Tesisi
6- Masa Tenisi - Şehit Ferdi Yurduseven Gençlik Merkezi
7- Karate - Cevher Dudayev Hizmet Tesisi / Nurettin Uzun Hizmet Tesisi
8- Voleybol - Orhangazi Spor Salonu
9-Taekwando - Uğur Mumcu Hizmet Tesisi
10- Güreş - Sultangazi Belediyesi Etkinlik ve Spor Salonu
11- Yüzme - Sultangazi Belediyesi’nin Yanındaki Açık Yüzme Havuzu
12- Kick Boks - Cevher Dudayev Hizmet Tesisi
Sultangazi Belediyesi Çocuklara Sporu Sevdiriyor
Yaz Spor Okullarına katılan çocuklar, antrenörlerin ve çalışanların samimi yaklaşımıyla hem öğreniyor hem de sporu daha fazla seviyor. Aileler de, çocuklarının yaz tatilinde çok yararlı ve keyifli bir aktiviteyle buluştuğunu söyleyerek Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a teşekkür ediyorlar. Yaz Spor Okulları, Eylül ayında okulların açılışına kadar devam ediyor.

Sporun Parlayan Yıldızı Sultangazi
Sultangazi’de yılın dört mevsimi spor eğitimleri düzenlediklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Çocuklarımızın hem fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı gelişimlerine destek olmak hem de geleceğin milli şampiyonlarını yetiştirmek için Spor Akademilerimizi ve Yaz Spor Okullarımızı hayata geçirdik. Spor Akademilerimiz okulların açık olduğu dönemde aktifken yaz tatillerinde de Yaz Spor Okullarımız çocuklarımızı sporla buluşturuyor. Yüzme, voleybol, basketbol, karate, okçuluk ve diğer spor branşlarında nitelikli ve ücretsiz eğitimler sunuyoruz. Her yıl binlerce çocuğumuz, Sultangazi Belediyesi ile spor eğitimleri alıyor, sporu daha fazla seviyor, geleceğe sağlıkla ve güvenle hazırlanıyor. Çocuklarımız, şimdiden hem ulusal hem de uluslar arası turnuvalarda göğsümüzü kabartan şampiyonluklar kazanıyorlar. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, gelecekte ülkemizi temsil edecek milli şampiyonları Sultangazi’de yetiştiriyoruz. İlçemize kazandırdığımız spor tesisleriyle ve komşularımıza sunduğumuz spor eğitimleriyle Sultangazi, sporun parlayan yıldızı oluyor.” dedi.

 

  • BIST 100

    11279,95%-0,07
  • DOLAR

    41,14% 0,08
  • EURO

    48,19% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4602,21% 0,12
  • Ç. ALTIN

    7323,55% 0,00

HABERLER

Sancaktepe’de 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlığı

Göz sağlığını tehdit eden görünmez tehlike obezite

Aşırı sıcaklar milyonlarca vatandaşı serinlik arayışına yöneltti

Rekor sıcaklıklara karşı iç mekân serinliğini korumanın ilk adımı nitelikli ısı yalıtımı

Şile Karabeyli Köyü’nde Taş Ocağına Karşı Hukuki Mücadele Başlatıldı !

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ESKİŞEHİR VE UŞAK’TAKİ YANGINLARA MÜDAHALEDE DESTEK

BİNLERCE YILLIK ÇİN VE ANADOLU KÜLTÜRÜ KAPADOKYA’DA BULUŞUYOR

Kilo verme amacıyla bilinçsiz ilaç kullanmayın

Zile'de Su Krizi Büyüyor: Köyler Susuzluktan Kırılırken Ödenek Keyfi Harcandı İddiası

YGD, 24 Temmuz’u Kahvaltı Programıyla Kutladı

Olumlu düşün, sağlıklı beslen, beynini koru!

MOTOSİKLET KAZALARINDA TRAVMAYA KARŞI ÖNLEM ALIN

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör: “Puanlar alındı, şimdi sıra doğru tercih yapmakta!”

Üniversite tercih sürecinde adaylar nelere dikkat etmeli?

Baş Ağrısı Değil, Nörolojik Alarm

Salı 30.5 ° / 23.7 °
Çarşamba 28.9 ° / 22.2 °
Perşembe 29.1 ° / 22.4 °