Tarih: 10.04.2021 12:24

Sancaktepe'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme” Toplantısı düzenlendi.


09 Nisan Cuma günü Kaymakamlık toplantı salonunda Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya: Aile Bürodan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yavuz Cengiz, Sancaktepe Belediye Başkan Yardıcısı Av. Ümit Şahin, Kamu kurum müdür ve amirlerinin yanı sıra STK temsilcileri de katıldı.


Sancaktepe’de , Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık eden Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz.” dedi.


Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi “şiddete sıfır tolerans” ilkesiyle hareket ettiklerinin altını çizen Kaymakam Çakıroğlu, “Bizim inanç ve medeniyetimiz, yaratılmışların en değerlisi olan insana şiddeti asla kabul etmiyor. Kadına şiddeti bir suç olarak görüyoruz. Bu konuda tüm kurumlarımızla, şiddet olaylarının yaşanmaması için yapılması gerekenler konusunda ortak çalışıyoruz. Şiddete “sıfır tolerans” diyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız" ifadelerini kullandı.


İlçe genelinde yürütülen kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının değerlendirdiği toplantıda, Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan sunumlar yapıldı.


Toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için hayata geçirilen KADES (Kadın Destek Uygulaması), elektronik kelepçe uygulamasının yaygınlaştırılması; kurumlar arası ortak veri ağının oluşturulmasının yanı sıra farkındalık çalışmaları, Emniyet ve Jandarma bölgelerinde alınan asayiş tedbirleri, kurumlararası işbirliği, şiddetle etkin mücadele konuları ele alındı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —