Tarih: 15.04.2021 06:28

SANCAKTEPE'DE DEZENFEKTANLARIN DOĞRU KULLANIMI KONUŞULDU

Facebook Twitter Linked-in

Kimyager ve sürdürülebilir yaşam danışmanı Fatih Küçükuysal ve Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aykut YILMAZ ve müdür yardımcısı ve kimya öğretmeni S. Öykü ÖZTÜRK, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün haftalık youtube canlı yayın konukları oldular. 

Öykü Öztürk moderatörlüğünde yapılan söyleşide "Kimyasal ve Fiziksel Dezenfektanlar" kitabının yazarı Fatih Küçükuysal temel hijyen kurallarından ve dezenfektanların doğru kullanımından ve alternatiflerinden bahsetti.  

Küçükuysal, ayrıca insan sağlığı ve ekolojiye duyarlı, sorumlu üretim ve tüketim bilincini temel alan sıfır atık ve yeşil kimya ilkelerinden bahsetti. Sürdürülebilir yaşama uygun olarak atık yağın nasıl sabun-deterjana çevrileceği, atık portakal ve limon kabuklarından nasıl esans yapılacağından uygulamalı olarak gösterdi ve canlı yayında gelen sorulara yanıtladı. 

Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aykut Yılmaz ise okullarında yapılan piyasa standartlarında üretilen sabun ve diğer temizlik ürünlerinden bahsetti ve öğrencilerin genç yaşta üretime dahil olduklarını ve bir çok kamu kurumunun temizlik ürünlerini karşıladıklarını belirtti.

Tevfik Erk / İstanbul

Kimyager ve sürdürülebilir yaşam danışmanı Fatih Küçükuysal




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —