Sancaktepe'de 200 gram ekmek 1,25 liradan satılacak

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı.

İSTANBUL 7.01.2022 03:12:00 987
Sancaktepe

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı.

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı. Bu vesileyle vatandaşın, ev ekonomisinde tasarruf etmesi amaçlanıyor. 

Hayata geçen uygulama ile ilçede bulunan 2 fırın ve 50 işyeri ile anlaşan Sancaktepe Belediyesi, günlük 20 bin adet 200 gram ekmeği vatandaşın sofrasına anlaşmalı esnaflar aracılığı ile bugün sunmaya başladı. Bu vesileyle vatandaşın ucuza ekmek alarak ev ekonomisinde tasarruf etmesi amaçlanıyor. Uygulamanın sürekli olmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, günlük satılan ekmek sayısını takip edeceklerini ve buna göre de rakamların artırılabileceğini belirtti.

"VATANDAŞ, EKMEK KUYRUĞUNA MAHKUM OLMAYACAK" 
Böyle bir uygulamayı başlatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Fırıncılar Odamızla anlaşmamızı yaptık. Bugün 20 bin ekmekle başladık. Bu ekmeklerin, Sancaktepe'de anlaştığımız bakkal ve marketlerimize ulaşmasına aracılık edeceğiz. Belediyemizin 1,25 liraya ekmek etiketlerini gören vatandaşımız buralardan ucuza ekmek alabilecek. Bu sayede vatandaş ekmek kuyruğuna mahkum olmaktan kurtulacak" açıklamasını yaptı. 
Vatandaşlar ise Belediye’nin yapmış olduğu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bir markete ekmek almaya gelen 60 yaşındaki Abdurrahman Öztürk; evde 14 kişi yaşadıklarını bu yüzden de günde en az 20 ekmek aldıklarını söyledi. Belediyeye, ekmeğin fiyatını bu şekilde düşürmeye aracılık ettiği için teşekkür eden Öztürk, "Ekonomik olarak biraz zor durumdayız. O yüzden bu fiyatlar bizim için çok iyi oldu. Kuyruğa girmekten de kurtulacağız" şeklinde konuştu. 
58 yaşındaki Abdulselam Öztürk de "Bu uygulama bize hayırlı uğurlu olsun. Ekmek pahalı. Bu millet ne yapsın. Herkes alamıyor bu fiyatlara. O yüzden ekmeği ucuza satmaları çok iyi oldu. Bu vesileyle biz de ev ekonomisinde tasarruf edeceğiz.Kıymetli Belediye Başkanımıza getirdiği uygulamadan ötürü teşekkür ederiz, Allah kendisinden razı olsun " dedi.

  • BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,70% 0,00
  • EURO

    51,84% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7014,86% 0,00
  • Ç. ALTIN

    11672,76% 0,00

HABERLER

YEŞİLAY DÜNYA KAR MOTOSİKLETİ ŞAMPİYONASI BAŞLADI

DENİZLERİN GELECEĞİ SOFRADA BAŞLIYOR

LÖSEV İSTANBUL’DA ARA TATİL ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ

MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ

Dijital geçmişiniz geleceğinizi karartmasın!

Sancaktepe Birlik Cemevi’nden Hızır Orucu Etkinliği: "Gelin Canlar Bir Olalım"

Sancaktepe Canlar Cemevi’nden Hızır Etkinliği: Semah, Türkü ve Deyişlerle Anlamlı Buluşma

Emek Cemevi’nde Hızır Cemi ve Kurban Lokması Paylaşılacak

Ordu Gürgentepe Akören Derneği’nden Eğitime Destek Gecesi

TEKİRDAĞ’IN ULAŞIMI BÜYÜKŞEHİR’LE GÜÇLENİYOR

"Yerinde Duramayan Çocuk" Demek Asıl Sorunun Üzerini Örtüyor

CENTRAL HOSPITAL’DA “DOĞUDAN BATIYA ÇOCUK GÖZÜNDEN GELECEĞİN DÜNYASI” TEMALI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kış lastiklerinin hava basıncı ne olmalı?

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 10. yılında başvurular başladı

AKM’DE BU HAFTA SANATSEVERLERİ DOPDOLU BİR ETKİNLİK TAKVİMİ BEKLİYOR

Salı 14.8 ° / 10 °
Çarşamba 8 ° / 3.6 °
Perşembe 11.4 ° / 6.5 °