Tarih: 28.09.2019 22:34

Sancaktepe?de Türk Halk Oyunları kursları açıldı

Facebook Twitter Linked-in

SANCAKTEPE - Sancaktepe yeni bir derneğe merhaba dedi. Açılışı yapılan derneği diğer derneklerden ayıran en büyük özelliği Sancaktepelileri Kültür ve Sanatla buluturacak olması.
Arte Sahne Sanatları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak faaliyete geçen  Arte Sahne Sanatları, Sancaktepe?de  kültür ve sanatın buluşma adresi olmayı hedefliyor.
ARTE Sahne Sanatları koordinatörü Eyüp Gökhan Bacak dernek ile ilgili bilgiler verdi. Bacak ? Derneğimiz; Türk kültürünü ve kültürel yaşam felsefesini kuşaktan kuşağa aktarma hedefiyle hareket edip başta Sancaktepe ilçesi olmak üzere İstanbul,Türkiye ve dünyaya açılma prensibiyle ulusal ve evrensel manada toplumumuza faydalı olmak ilkesiyle çalışmalarına start verdi.? İfadelerinde bulundu.
Eyüp Gökhan Bacak  ? Derneğimiz bünyesinde başta Türk Halkoyunları olmak üzere(Halay, Horon, Zeybek, Karşılama, Bar, kafkas)dünya dansları(tango, salsa, baçata)müzik ve enstrüman eğitimi (Bağlama,Gitar,Kemençe,Asma davul, Bendir ve arbani ), sportif manada vatandaşlarımızı destekleyici etkinlikler, çocuklara yönelik bale, modern dans, zumbakid, akıl oyunları, ritim terapi,piyano ve keman eğitimi olmak üzere kültürel ve sportif manada katkı sağlayacak çalışmaları yürüteceğiz..
Aynı zamanda sosyal sorumluluk kapsamında çeşitli proje çalışmaları da yapacak olan derneğimiz Sivil Toplum Kuruluşları işleyişiyle topluma faydalı olma vizyonuyla hizmet verecektir.? şeklinde konuştu. Tevfik Erk / İstanbul



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —