Tarih: 24.03.2019 03:03

Sancaktepe`de Nevruz Bayramı, Coşkuyla Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

SANCAKTEPE - Türk Dünyası`nın büyük bir coşkuyla kutladığı, Türk halkların ortak bayramı olan ve baharın gelişini simgeleyen Nevruz, Sancaktepe?de de coşkuyla kutlandı.
Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu tarafından Mustafa Öncel Kültür Merkezinde vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle gerçekleşen program, renkli görüntülere sahne oldu.
21 Mart Perşembe günü düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programına; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mete Güngör, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sani Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mustafa Yıldız, Sancaktepe SHM Müdürü Alper Alp, Sancaktepe SYDV Müdürü Ali Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, ?Nevruz, Türk`ün Bahar Bayramı`dır. Türklerin en eski tarihinden günümüze kadar varlığını sürdüren Nevruz Bayramı, bütün unsurlarıyla, adet ve gelenekleriyle bir Türk bayramıdır ? dedi.
Nevruz, Türk milletinin yüzyıllardır devam edegelen birliğinin simgesi, kardeşliğinin ve kader ortaklığının nişanesi olduğunu belirten Kaymakam Çakıroğlu; Nevruz?un, Türk-İslam âlemini kuşatan binlerce yıllık kutlu bir geleneğin, birlik ve kardeşlik meşalesinin de simgesi olduğunu söyledi.
Başta aziz milletimiz olmak üzere; kardeş ülke ve toplumların Nevruz Bayramı`nı kutlayan Kaymakam Çakıroğlu, Nevruz`un adı gibi tazelenmeye, yenilenmeye ve esenliğe vesile olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
Protokol konuşmalarının ardından İlçemizde düzenlenen Nevruz Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu tarından verildi.
Program sonunda Mustafa Öncel Kültür Merkezi bahçesinde Nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşinin etrafından toplanan protokol tarafından Nevruz`un simgelerinden olan örsün üzerinde demir dövülmesiyle program sona erdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —