Tarih: 22.06.2019 10:45

Sancaktepe?de 81 Bin 583 öğrenci yıl sonu tatiline girdi

Facebook Twitter Linked-in

Sancaktepe?de, 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılını geride bırakan öğrenciler karne heyecanı yaşadı. 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi nedeniyle Şehit Er Hasan Genç İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Sancaktepe?de 81 Bin 583 öğrenci ve 4643 Öğretmen yıl sonu tatiline girdi.
14 Haziran Cuma günü düzenlenen karne dağıtım törenine; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sani Gündoğdu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Buyruk, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
 ?81 Bin 583 öğrenci ve 4643 Öğretmen Yıl Sonu Tatiline Girdi?
2018-2019 eğitim-öğretim yılı kapanış ve karne dağıtım töreninde bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, ?Bugün, 141 okulda eğitim gören 81583 öğrenci ile onlara eğitim veren 4643 öğretmen yılsonu tatiline girmektedir. Karne heyecanı yaşayan tüm öğrencilerimize, çocuklarının geleceği için büyük fedakârlık gösteren ailelerine ve eğitim camiamızın tüm değerli öğretmenlerine sevdikleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yılsonu tatili diliyorum? dedi.
Velilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Adnan Çakıroğlu,  ??Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Onların başarılarına olduğu kadar başarısızlıklarına da sahip çıkmalı, sevgi ile yaklaşmalıyız. Onları asla kırmadan ve incitmeden; doğru yönlendirme, sorunların kaynağına ulaşma ve çözüm yollarını arama konularında sizlerden azami gayret bekliyorum. İkinci dönemde eksiklerini tamamlayıp daha başarılı olmaları öğretmenleri ile iletişim içerisinde birlikte hareket edip, onlara vereceğiniz destekle ancak mümkün olacaktır ?? ifadelerini kullandı.
Kaymakam Çakıroğlu, "Eğitim iyi insan yetiştirmeye yarıyorsa eğitimdir. Araştıran, doğruyu bulan, doğrunun peşinde koşan ve doğru bilgiyi, hakikati bulma noktasında istekli olan gençler yetiştirmemiz lazım. Eğitimin asıl amacı budur. İyi insanı yakalarsak, iyi insanı yetiştirirsek ondan iyi doktor, iyi asker ve iyi vatandaş olur. Onun için hedefimiz öncelikle iyi insan yetiştirmektir. Onun için öğrencilerimizi millî değerleriyle buluşturmamız gerekiyor. " şeklinde konuştu.
Sancaktepe Belediyesi olarak eğitime son derece önem verdiklerini bu kapsamda her fırsatta eğitim kurumlarına her türlü desteği vereceklerini belirten Sancaktpe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Belediye Başkanı Döğücü , öğretmen ve öğrencileri başarılarından dolayı kutladığını belirterek, ?Bir eğitim ve öğretim döneminin sonunda karneleri alıyorsunuz. Bu karneler sizlerin çalışmalarınızın bir sonucudur. Derslerini günü gününe yapıp çalışan ve ödevlerini aksatmayanlar bunun karşılığı olarak başarı dolu karneleri aldılar. Karnesinde zayıfı olan öğrenciler üzülmesinler. Önemli olan notların yüksek olması değildir, önemli olan toplum için faydalı insan yetiştirmektir. Başarılı karne alamayanlar daha fazla çalışarak başarılarını arttırabilirler. ?Bunun yanında dünyanın en kutsal mesleğini icra eden Öğretmen arkadaşlarımız bütün gayretleri ile çalıştılar onlar içinde bugün hasat zamanıdır. Kendilerine en kalbi duygularımla teşekkür eder, hayırlı tatiller diliyorum" diyerek tatil döneminde öğrencilerin bol bol kitap okumalarını istedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Şehit Er Hasan Genç İlkokulu öğrencileri tarafından Halk Oyunları gösterisi ile devam etti.  Öğrencilerin gösterileri izleyenler tarafından keyifle takip edildi.
Programın sonunda sınıfları dolaşan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü öğrencilere karnelerini vererek; onların heyecanına ortak oldu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —