Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, YGD çok güzel bir oluşum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimini makamında kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya; “4’üncü kuvveti medya, 5’inci kuvvet ise STK’lardır” dedi.

İSTANBUL 23.12.2023 12:26:00 816
Sancaktepe Kaymakamı Karakaya, YGD çok güzel bir oluşum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimini makamında kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya; “4’üncü kuvveti medya, 5’inci kuvvet ise STK’lardır” dedi.

YGD çok güzel bir oluşum

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimini makamında kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya; “Devletin 4’üncü kuvveti medya, 5’inci kuvvet ise STK’lardır. YGD bu açıdan güzel bir oluşum. Tebrik ediyor görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimi Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’yı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Karakaya; Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, başkan yardımcıları Özner Berber, Süleyman Aydınalp ve Hatice Alkış ile Sancaktepe Temsilcisi Tevfik Erk’den oluşan heyeti makamında kabul etti.


“GAZETE DENEYİMİMİZ OLDU”

Misafirlerden, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler alan Karakaya, kendilerinin de gazete çıkardığını belirterek; “Siirt Baykan kaymakamlığı döneminde gazete çıkardık. Vatandaşları bilgilendirmek için böyle bir çalışmaya ihtiyaç olmuştu. Ancak bizimki, 15 gün veya ayda bir çıkan gazeteydi” dedi.

“GENÇ GAZETECİLER İÇİN KIYMETLİ”

Derneğin, özellikle genç gazetecileri yetiştirmek açısından kıymetli olduğuna dikkati çeken Karakaya; “Genç gazetecilere neyin doğru, neyin yanlış olduğunu vurgulamak önemli. Onlara yol göstermek, yön vermek paha biçilmez. Akademi ve alaylı meslek yapılaşmasının olması da çok önemli.” dedi.

“YGD, DEVLETİN 4 VE 5’İNCİ KUVVETİ OLAN KURUM”

Kaymakam Ahmet Karakaya sohbetinin devamında; “Devletin 4’üncü kuvveti medya, 5’inci kuvvet ise STK’lardır. Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) olarak sizler iki gücü de yapan kurum oluyorsunuz.  Bu açıdan güzel bir oluşum. Tebrik ediyor görevinizde başarılar diliyorum.

Kamu kurumları, yasaların belirlediği çerçevede yönetiliyor. Meslek odaları ise inisiyatif alarak hizmet yapabilmesi çok kıymetli. Bu nedenle sivil toplumu kurumlarına ihtiyaç oluyor.

“BASIN, KAMU HİZMETLERİNİN YAPILMASIMDA ÇOK ÖNEMLİ”

Herkes herşeyi iyi yapmak ister. Ancak bazen dikkatlerden kaçan veya eksik olan hizmetler olabiliyor. Basın, bu eksiklikleri gündeme taşıyarak önemli bir görevi yerine getirir.

Rafine bir basının, kamu hizmetlerinin yapışilmasında ciddi katkıları oluyor. Vatandaş derdini anlatıyor. Sizler de sorunları ciddi süreçten geçirip kamuoyuyla paylaşıyorsunuz. Bu oluşum bu nedenle de çok kıymetli.”

“GAZETECİLER TOPLUMUN AYNASI”

Kaymakam Karakaya, Sancaktepe’deki hizmetleri ise; “İstanbul çok büyük metropol, hareketli şehir. Hizmetlerde aksamalar olabiliyor. Hayatın hızı, insanların görüş açısını daraltıyor. Siz gazeteciler de bu bağlamda toplumunu aynası oluyorsunuz.” şeklinde değerlendirdi.

Samimi ortamda gerçekleşen sohbette; gündem ve 31 Mart ayında gerçekleşecek Yerel Yönetimler Seçimlerine yönelik değerlendirmeler de bulunuldu.

Karakaya, ziyaret sonrası gazeteci misafirleriyle hatıra fotoğraf çektirdikten sonra kapıya kadar uğurladı.

 

 

  • BIST 100

    10594,62%1,02
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,59% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4336,48% -0,07
  • Ç. ALTIN

    6950,79% -0,03

HABERLER

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ESKİŞEHİR VE UŞAK’TAKİ YANGINLARA MÜDAHALEDE DESTEK

BİNLERCE YILLIK ÇİN VE ANADOLU KÜLTÜRÜ KAPADOKYA’DA BULUŞUYOR

Kilo verme amacıyla bilinçsiz ilaç kullanmayın

Zile'de Su Krizi Büyüyor: Köyler Susuzluktan Kırılırken Ödenek Keyfi Harcandı İddiası

YGD, 24 Temmuz’u Kahvaltı Programıyla Kutladı

Olumlu düşün, sağlıklı beslen, beynini koru!

MOTOSİKLET KAZALARINDA TRAVMAYA KARŞI ÖNLEM ALIN

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör: “Puanlar alındı, şimdi sıra doğru tercih yapmakta!”

Üniversite tercih sürecinde adaylar nelere dikkat etmeli?

Baş Ağrısı Değil, Nörolojik Alarm

LÖSEV İstanbul'dan Aileler Buluşması

Sağlık alanında Türkiye’nin ilk el hijyeni değerlendirme aracı geliştirildi!

Her Yaştan İnsan İçin Beyin Sağlığı

GÜNEŞ KORUYUCUYU ASLA BÖYLE SAKLAMAYIN!

Tüketim, mutluluğun kalıcı kaynağı değil!

Çarşamba 28.8 ° / 24.2 °
Perşembe 28.6 ° / 23.4 °
Cuma 28.8 ° / 23.2 °