Sancaktepe Kaymakamı Çakıroğlu, Sarıgazi Cemevi'nde Oruç Açma Lokmasına katıldı

Sancaktepe ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle tüm Cemevleri’nde oruç açma lokmaları paylaşılıyor. Muharrem ayında tutulan Yas-ı Matem oruçların da paylaşılan lokmalar ile oruçlar açılıyor.

İSTANBUL 13.08.2021 12:12:00 3920
Sancaktepe Kaymakamı Çakıroğlu, Sarıgazi Cemevi

Sancaktepe ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle tüm Cemevleri’nde oruç açma lokmaları paylaşılıyor. Muharrem ayında tutulan Yas-ı Matem oruçların da paylaşılan lokmalar ile oruçlar açılıyor. Pandemi kuralları ve hava sıcaklıkları nedeni ile açık havada gerçekleştirilen oruç açma lokmasında, Muharrem ayı ve Yas-ı matem orucunun anlamıyla ilgili konuşma yapan Cemevi dedesi Cem Yeşilyurt, ibadetlerin kabul olmasını diledi. Ardından okunan duayla vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.


Sarıgazi Cemevi’nde verilen oruç açma lokmasına Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve Hasan Kamal, İlçe Müftüsü Muammer Turan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Adnan Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Başan, Belediye Meclis Üyesi Necati Erkek, Muhtar Nilüfer Kantekin, Muhtar Mustafa Aslantaş ve Muhtar Cansu Dere katıldılar.
 

Sarıgazi Cemevi’nde verilen lokmanın ardından Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu; Muharrem ayı nedeniyle bu gün Sarıgazi Cemevi’nde lokmalarımızı canlarla paylaştık. Muharrem Ayında tutulan oruçların ve edilen duaları Allah kabul etsin. “ dedi.
 

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ; “ Bu gün canlarla birlikte lokmalarımızı paylaştık. Muharrem Ayı’nda tutulan oruçları ve edilen duaları Allah kabul etsin. Muharrem ayı Ehli-Beyit âşıkları olan Aleviler için çok önemli bir aydır. Bu ay Oruç ayıdır. Bu ay matem ayıdır. Bu ayda Mümin Canlar oruç ve Matem tutarak İbadetlerini yerine getirirler” dedi. Başkan Döğücü,  “10 Muharrem bugün büyük bir matem günüdür. İnsanlığın yaşadığı en korkunç günlerden biridir. Başta Sevgili Peygamberimizin koklamaya kıyamadığı çiçeği, biricik torunu Hz. Hüseyin olmak üzere, Kerbela’da şehit olan Ehl-i Beyt’i rahmetle anıyor, Allah hepimizi şahitliklerine mazhar kılsın diyorum ” dedi.
Sarıgazi Cemevi Başkanı Erdal Sağır, “Bu akşam lokmalarını paylaşan tüm canlara teşekkür ederiz “dedi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR : TEVFİK ERK /İSTANBUL

 

  • BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,26% -0,03
  • EURO

    50,40% 0,42
  • GRAM ALTIN

    6496,35% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 1,03

HABERLER

Akran Nezaketi Zirvesi Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı!

Yapay zekadan dost olmaz!

Çocuklarda Ağız Sağlığı ve Psikososyal Gelişim: “Gülüşün Özgüveni” Bilinci Güçleniyor

LÖSEV’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

LÖSEV Umut Tüneli İle Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor Umut Varsa İyileşme De Var

Tarihi Şişli Tiyatrosu’ndan sanata destek: Sahne kirasını yarıya indirdi

Edremit Belediyesi yağışlara karşı 7/24 çalışıyor

Bebek ve Çocuklarda Göz Sulanması Tedavisi

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GİRİŞİMCİLİK ETKİNLİĞİNDE 1,74 MİLYAR TL’Yİ AŞAN ÖDÜL VE YATIRIM AÇIKLANDI

TÜSEB Sağlık Teknolojileri Prestij Ödülü Atabay’ın Oldu

“AİLE İÇİNDE SAĞLIKLI İLETİŞİM” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELSİZ YAŞAMA “AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ”

Başkan Kocaman Çalışmaları Yerinde İnceledi

TEKİRDAĞ, KADIN DOSTU KENT OLMA YOLUNDAKİ ADIMLARINI GÜÇLENDİRİYOR

Çayeli Bakır’ın ‘Arıcılığı Geliştirme Projesi’ne, Toplumsal Fayda Ödülü

Salı 6.1 ° / 2.9 °
Çarşamba 6 ° / 3.6 °
Perşembe 8.3 ° / 2.6 °