MERAL AKŞENER’DEN, TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NA ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu Genel Merkez makamında ziyaret etti.

GENEL 28.04.2021 18:47:00 1135
MERAL AKŞENER’DEN, TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NA ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu Genel Merkez makamında ziyaret etti. 
Meral Akşener’e ziyaretinde, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan ve Genel Sekreter Uğur Poyraz eşlik ederken, Saadet Partisi’nden karşılayan heyette Temel Karamollaoğlu ile birlikte Siyasi İşler Başkanı Cafer Güneş, Genel Sekreter Mesut Doğan ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman hazır bulundular.   

 

YENİ BİNAMIZ İÇİN DE BİR HAYIRLI OLSUN ZİYARETİYDİ 
Ziyaretin ardından açıklama yapan Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkürlerini ileti ve zaman zaman biraraya geleceklerini ve ülke meselelerini mütaala edeceklerini belirterek, “Zaman içerisinde siyasi partiler olarak biraraya geleceğiz. Bugün biraz da bir özellik oldu yeni binamız için de bir hayırlı olsun ziyaretiydi bu. Önümüzdeki aylarda görüşmelerimiz devam edecek, hem ülke meselelerini biraz daha teferrüatlı olarak görüşme hem de kendi politikalarımızı mütaala etme imkanı bulacağız. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor ve bu dönemde bu tür görüşmelere ihtiyaç var diye düşünüyorum” dedi. 

 

ÇOK VERİMLİ BİR İSTİŞARE TOPLANTISI OLDU 
İYİ Parti olarak hem yeni binalarına hayırlı olsun hem de Saadet Partisi Yöneticileri ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun görüşlerini almak üzere ziyarette bulunduklarını dile getiren Akşener, Uzun süren ve çok verimli bir istişare toplantısı olduğunu belirterek, Karamollaoğlu’na misafirperverliklerinden ve konukseverliklerinden dolayı teşekkür etti. 

 

AŞI MESELESİ BİTMEYEN BİR SENFONİYE DÖNDÜ
Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akşener ve Karamollaoğlu, aşı konusunda yaşanan sıkıntılar ve bazı firmaların aşıları Türkiye’ye getirip ücretli satılacağı konusunu nasıl değerlendirdikleri sorusunu şöyle yanıtladılar: 
Akşener: “Bugün grup konuşmamda da yine söyledim. Aşı meselesi bitmeyen bir senfoniye döndü. Son iddialar eğer doğruysa bu kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye elbette vatandaşını ücretsiz aşılatmak durumunda olan bir devlettir. Tersini düşünmek bile doğru değildir. Böyle bir yönteme başvurulacaksa bu çıldırmış olmak anlamına gelir.”
Karamollaoğlu: “Çok daha etkili adımlar atabilmeliydi iktidar. Bütün dünyada bir sıkıntı var fakat bizde biraz daha ihmalkâr davranıldığı kanaati var” 
Bir gazetecinin Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Yüce Divan’da yargılanması gerektiği yönünde açıklamalar geldi Sayın Cumhurbaşkanı sahip çıktı siz ne düşünüyorsunuz yargılanmalı mı Yüce Divan’a gitmeli mi? Sorusuna Akşener şu yanıtı verdi: 
 “Bugün yeni grup toplantısında söyledim Sayın Erdoğan damadına, eski bakanlarına yakınlarına, müteahhitlerine gösterdiği saygıyı, sevgiyi, sahiplenmeyi milletimize de gösterse. Doktorlarımıza, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza atanamayan öğretmenlerimize, EYT’lilere de gösterse. Kapanma doğru bir karar ama esnaf ne yapacak, kuaförler, günlük çalışanlar ne yapacak. Biraz onlara kafa yorsa, biraz sahip çıksa. Bizlerin hem Saadet Partisi’nin hem bizim ve diğer siyasi partilerin önerdiklerini yerine getirse çok daha faydalı iş yapmış olur diye düşünüyorum”  
Karamollaoğlu ise soruyu şöyle yanıtladı: “Benim bir kanaatim var bir bakan ile ilgili bir yargı varsa onun bağımsız yargı önünde görüşülmesi icap eder. Aklanacaksa orada aklanır cezai durum varsa orada verilir. Mahkemeden kaçmak soruları tereddütleri artırır.” 

 

BU TARTIŞMALAR CAMBAZA BAK TARTIŞMASIDIR
Emekli ikramiyesine yapılan 100 liralık zammı ve alkol yasağını nasıl değerlendirdiklerinin sorulması üzerine Akşener, “Bu tartışmalar cambaza bak tartışmasıdır. Çok usturuplu bir şekilde alkol taşının engellenmesi ramazan ayında bunu niye yasakladınız denilmesi başka bir mesele denilmemesi başka bir mesele. Kapanma ile birlikte esnafa stopajlarını sıfırlayacaklar mı, verilerini uzatacaklar mı elektrik paralarını geriye itecekler mi? Çalışan başına 10 bin lira bir yıl ödemesiz faizsiz kredi verecekler mi? İhtiyaç sahibi insanlara kişi başı 500 lira verilecek mi? Bu taleplerin konuşulması gereken tam kapanmada alkol satışlarının yasaklanıp yasaklanmaması tam bir cambaza bak meselesidir. Asıl mevzuları kapatmak üzere ortaya konulan bu tür tuzaklara düşmememiz lazım. Çünkü zaten, esnafın alkol satanı da satmayanı da iflasın eşiğinde. Alkol satmayana ne yapılacak onunla ilgili bir bilgi var mı? Yok.
Refah Yol Hükümetinin bazı çalışmalarını konuştuk, Sayın Genel Başkanımız işçiye rahmetli Erbakan hocanın gelir gelmez yüzde 50 zam yaptığını, sonra 25 ve 20 ile beraber yüzde yüzün üzerinde zam yaptığını hatırlattı. Ben İçişleri Bakanıydım o dönemde biz de polislerimize yüzde 18 zam yapmıştık. Emeklilere de zam yapılmıştı. Nereden nereye, bugün 100 lira zam var alkışlar içinde anlatılıyor. Ekonominin uçtuğu kaçtığı bir dönemde. O yıllarda hem polisimize yüzde 18 o zamandan beri ayrıca zam alamadılar, işçimize memurumuza emeklimize yapılan o zamanları konuştuk. 100 lira denilince o günleri hatırladık” dedi.  
Karamollaoğlu ise soruya verdiği cevapta, burada dikkatleri başka tarafa çekmek için bir gayret olduğunu, bu tarz davranışlarla dikkatlerin başka tarafa çekilip orada başka bir hava doğurulmaya çalışıldığını belirterek, “Bu kadar uzun süre kapalı kalacaksa birtakım tedbirleri açıklarlar diye düşünüyorum. Geç kalmış olacaklar ama geç kalmak hiç yapmamaktan daha iyidir” dedi.  

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

HABERLER

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

FİLMSAN 50.YLINDA 2024-2025 SEZONUNDAKİ SİNEMA DİZİ VE DİGİTAL YAPIMLARDAKİ ADAYLARINI AÇIKLADI....

Bağımlılık İradesizlik Belirtisi mi Ruhsal Bir Boşluk mu?

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI BAŞLIYOR

BESTECİ, SÖZ YAZARI VE YORUMCU KİMLİĞİYLE DEMET TEKİN, MÜZİĞİN MUTFAĞINDA,

Ceyhun Şenkal'dan nasıl iyi yönetmen olunur tüyoları

FİLMSAN 50.YLINDA, SİNEMA VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN EN İYİLERİNİ SEÇİYOR

“Autumn’s Dream” Sonbaharın Duygusal Dokunuşunu Sanata Taşıdı

İYİ Parti Çekmeköy’de Bayrak Değişimi: Serdar Kemik Görevi Devraldı

İBRAHİM TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A ANLAMLI GECE

PROF. DR. NURİ ÖZGİRGİN'E İTALYA'DAN "YILDIZ NİŞANI" ONURU

Hijyen ve aşı hayat kurtarıyor!

Ev içi iş yükü kız çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkiliyor

Saniyelerle Yarış Başladı! Markalar Artık Dikkat İçin Rekabet Ediyor

Pazartesi 17.8 ° / 13.5 °