35 proje içerisinden ilk 14 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsil etmek üzere seçildi.
TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda biyoloji dalında Türkiye 3.sü olan “Ginkgo biloba’nın Ekstraselüler Veziküllerinin Alzheimer Hastalığı Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması” isimli Kültür Koleji Fen Lisesi projesi Türkiye genelinde derece alan projeler içerisinden ilk 35 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’na seçim hakkı kazandı. 35 proje içerisinden ilk 14 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsil etmek üzere seçildi.
Regeneron ISEF (Intel Science and Engineering Fair) Bilim ve Mühendislik Yarışması, dünya genelinde lise öğrencileri için düzenlenen en prestijli bilim yarışmalarından biri. Her yıl binlerce öğrenci, kendi araştırmalarını yaparak yarışmaya katılmak için başvuruda bulunuyor. Yarışmanın amacı, lise öğrencilerine bilimsel araştırma yapma, sorun çözme ve keşfetme becerilerini geliştirme fırsatı sunmak. Bilim ve mühendislik alanlarında çok çeşitli kategorilerde projeleri kabul ediliyor. Biyoloji, kimya, fizik, matematik, mühendislik ve bilgisayar bilimleri gibi konuların yanı sıra, sosyal bilimler, davranış bilimleri ve çevre bilimleri gibi alanlarda da projelere yer veriliyor.
Bilim ve teknolojinin gelecekteki liderlerinin yetişmesine yardımcı olan Regeneron ISEF, önemli bir platform. Her yıl dünya genelinde birçok öğrenci, bu yarışmaya katılarak, hayallerindeki kariyere doğru önemli bir adım atıyor. Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencileri Belgin Balım Taştan ve Meliha Aydan Yücel ile danışman öğretmenleri Özlem Dolmaz Çelik, her yıl ABD’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olma özelliğini taşıyan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda ülkemizi temsil edecekler.
10104,85%-0,08
35,62% -0,04
37,30% -0,27
3174,63% -0,13
5087,46% 0,00