İstanbul'da kurbanlık güzellik yarışması

Sultangazi Belediyesi Kurban Satış Alanı’nda düzenlenen ‘En Güzel Kurban Yarışması’nı Çankırı’dan gelen 1 ton 30 kilo ağırlığındaki ‘Ilgaz’ isimli kurbanlık kazandı.

İSTANBUL 25.06.2023 10:52:00 766
İstanbul

Sultangazi Belediyesi Kurban Satış Alanı’nda düzenlenen ‘En Güzel Kurban Yarışması’nı Çankırı’dan gelen 1 ton 30 kilo ağırlığındaki ‘Ilgaz’ isimli kurbanlık kazandı.

Kurban pazarlarında farklı etkinliklerle hem müşteriler hem de satıcılar renkli anlar yaşıyor. Sultangazi Belediyesi’nin kurduğu modern ve hijyenik Kurban Satış Alanı’nda tüm kurbanlıklar veteriner eşliğinde satılırken, bu kurbanlıklar arasından en güzel ve bakımlı olanlar için bir de ‘En Güzel Kurban Yarışması’ düzenlendi. Yarışma kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden gelen kurbanlıklar sahipleri tarafından süslendi.

Programa Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Tanrıverdi, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mihriban Aksoy, AK Parti Sultangazi İlçe Başkan Yardımcıları meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmada jüri üyeleri; hayvanların ağırlığına, kesim sonrası vereceği et miktarına, ırk özelliğini göstermesine, yaşa göre gelişimine, beden yapısına, temizliğine ve huyuna göre kurbanlıkları değerlendirdi. Yarışma sonucunda belirlenen ilk 3 kurbanlığa ödül verildi.

Birinci olan kurbanlığa tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın takıldı.

Birincilik Çankırı’dan gelen Ilgaz'ın oldu 
Yarışma kapsamında Çankırı’dan gelen 1 ton 30 kilo ağırlığındaki ‘Ilgaz’ isimli kurbanlık birinci, Tokat’tan gelen 1 ton 40 kilo ağırlığındaki ‘Yakışıklı’ isimli kurbanlık ikinci, Ordu’dan gelen 1 ton 5 kiloluk ‘Reis’ isimli kurbanlık ise üçüncü oldu. Keşan’dan gelen ‘Maskot’ isimli kurbanlık ise mansiyon ödülünü alarak sahibine gram altın kazandırdı.

Görüntüsü, huyu, davranışları, et verimliliği...
Sultangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, “Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’un talimatı ile bu sene ‘En Güzel Kurban Yarışması’nın 3.üncüsünü gerçekleştirdik. Kurban yarışmasında özellikle hayvanın ağırlığına dikkat ediyoruz. Aynı zamanda görüntüsü, huyu, davranışları, et verimliliği ve hayvanın temizliği dikkat ettiğimiz hususlar arasında. Bu sene yapmış olduğumuz 3’üncü ‘En Güzel Kurban Yarışması’nda alanımıza olan rağbet de artıyor. Özellikle bu yarışmalarla hayvanları yetiştiren besicilerimizi ödüllendirmek istiyoruz. Bu açıdan da çok önemli.” dedi.

“Kurbanlığımızı yetiştirdik"
Çankırı’nın Ilgaz ilçesinden gelen ve tam altın kazanan Abdurrahman Delican, “Kurbanlığımızı yetiştirdik, kendi hayvanımız. Birinciliği aldık. Çok memnunuz, gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
 

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

HABERLER

AKOM’DAN PAZARTESİ UYARISI: FIRTINA VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

FİLMSAN 50.YLINDA 2024-2025 SEZONUNDAKİ SİNEMA DİZİ VE DİGİTAL YAPIMLARDAKİ ADAYLARINI AÇIKLADI....

Bağımlılık İradesizlik Belirtisi mi Ruhsal Bir Boşluk mu?

Gastromasa 2025: 10 Yılın Hikâyeleri İstanbul’da Yazılıyor

2-8 KASIM LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI BAŞLIYOR

BESTECİ, SÖZ YAZARI VE YORUMCU KİMLİĞİYLE DEMET TEKİN, MÜZİĞİN MUTFAĞINDA,

Ceyhun Şenkal'dan nasıl iyi yönetmen olunur tüyoları

FİLMSAN 50.YLINDA, SİNEMA VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN EN İYİLERİNİ SEÇİYOR

“Autumn’s Dream” Sonbaharın Duygusal Dokunuşunu Sanata Taşıdı

İYİ Parti Çekmeköy’de Bayrak Değişimi: Serdar Kemik Görevi Devraldı

İBRAHİM TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A ANLAMLI GECE

PROF. DR. NURİ ÖZGİRGİN'E İTALYA'DAN "YILDIZ NİŞANI" ONURU

Hijyen ve aşı hayat kurtarıyor!

Ev içi iş yükü kız çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkiliyor

Saniyelerle Yarış Başladı! Markalar Artık Dikkat İçin Rekabet Ediyor

Pazartesi 17.8 ° / 13.5 °