Tarih: 23.03.2019 21:43

İMAMOĞLU:KADINLARIN EVİNE EKMEK GÖTÜRMESİ LAZIM

Facebook Twitter Linked-in

SANCAKTEPE - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarını Sancaktepe?de sürdürdü. İmamoğlu, Kampanya çalışmasına işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte yapılan kahvaltı ile başlayan, Ekrem İmamoğlu, daha sonra bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. Arkasından kadınların düzenlediği ?8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü? etkinliğine katılan İmamoğlu daha sonra da Samandıra Meydanı?nda Sancaktepelilerle buluştular.
İMAMOĞLU : KADINLARIN EVİNE EKMEK GÖTÜRMESİ LAZIM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı konuşmada  "Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem kadınlar 8 Mart`ta çalışmayacak, keyif yapacak. Erkekler, kadınlardan daha fazla çalışacak" dedi ve şunları vurguladı:
?Dünya Emekçi Kadınlar Günü`ndeyiz. Ben hangi kadınların bu gününü kutluyorum biliyor musunuz? Bu şehirde çocuklarını yetiştiremez, çocuklarının ihtiyaçlarını gideremez durumdaki emekçi kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutluyorum?
2005 yılında kadın eşitliği sıralamasında dünyada 105. sıradaydık, şimdi 131. sıradayız, gerilemişiz. Bu ülkede ve şehirde kadınlar çalışmıyor. Kadının hayata katılmadığı bir toplumda refah, mutluluk ve zenginlik yakalama şansınız yoktur. Evinin bütçesine katkı sunamayan kadın sayısı artarsa, o şehirde fakirlik artar. Dolayısıyla, kadınların evine ekmek götürmesi lazım. Kadınlar ile birlikte İstanbul`u alıp, her yere ücretsiz gitmeleri için kart vereceğim. Anneler için bu önemli. Sizin bütçenize katkı sunmak istiyorum, Aynı zamanda 18-25 yaş arası kadınlara da indirimli kart vereceğiz. Kadın sağlığı merkezlerini İstanbul`da yaygınlaştıracağız. Kadınların çocuklarını kreşe vermelerini sağlayacağız, anneler gönül rahatlığı ile çalışabilsinler diye." İfadelerinde bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —