Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bilimsel iş birliği protokolü imzaladı

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iki üniversite arasında kurumsal işbirliği için hazırlanan protokole törenle imza attı.

EĞİTİM 16.01.2022 12:58:00 5338
Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bilimsel iş birliği protokolü imzaladı

Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi bilimsel iş birliği protokolü imzaladı
Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iki üniversite arasında kurumsal işbirliği için hazırlanan protokole törenle imza attı
Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalarda iş birliği yapmak üzere protokol imzaladı. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen törenle imzaladı. 
Törende, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Rektör Danışmanı Ümmet Artuç, ve Protokol Müdürü Neriman Kantarcı eşlik ederken Girne Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner ve Genel Sekreter Fehmi Tokay hazır bulundu. 

İmzalanan protokol, iki üniversite arasındaki işbirliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, geliştirmek ve bu kapsamda gerektiğinde öğretim üyesi görevlendirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Protokol, araştırmacı ve bilimsel yayın değişiminden ortak araştırmaların yapılmasına kadar geniş bir çerçeveyi kapsıyor.

İş birliği protokolünü üniversiteleri adına imzalayan Prof. Dr. Salihoğlu ve Prof. Dr. Ünüvar, törende birer konuşma da yaptı. 
Prof. Dr. İlkay Salihoğlu : “Ankara Üniversitesi’ne bugüne kadar verdikleri destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz. ” 
Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden Ankara Üniversitesi'nin rektörünü ve yetkililerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek başladı. Ankara Üniversitesi’nin, Girne Üniversitesi’ne kuruluşundan bu yana diş hekimliği, hukuk ve fen edebiyat gibi farklı alanlarda katkıda bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Salihoğlu, bu katkıların süreceğine olan inancını dile getirdi. 

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin 2016’da kardeş kurum Yakın Doğu Üniversitesi’nin Denizcilik Fakültesi’ni devralması ile çıktığı yola, bugün toplam 14 fakülte, 7 yüksekokul ve 3 enstitü ile devam ettiğini belirtti.  
Kuzey Kıbrıs’ta bünyesinde Denizcilik ve Havacılık ve Uzay Bilimleri fakülteleri bulunan tek üniversite olduklarını ifade eden Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, her iki alanda simülatörle de desteklenen bir eğitim verdiklerini vurguladı. 
Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinin bu sene ilk mezunlarını vereceğini de dile getiren Prof. Dr. Salihoğlu, üniversite olarak bilimsel yayın ve araştırma yapılmasına da önem verdiklerini ve bunu teşvik ettiklerini söyledi. 

 

Girne Üniversitesi’nin bugün yüzde 35’i uluslararası olmak üzere toplam 3900 öğrenci ve 300 öğretim görevlisi ile eğitim ve öğretime devam ettiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, faaliyetlerini yürütürken başka üniversitelerle de işbirliğine önem verdiklerini hatırlatarak Ankara Üniversitesi’ne, imzalanan protokol için teşekkürlerini sundu.
 

Prof. Dr. Necdet Ünüvar: “Biri genç ve ufku açık diğeri kıdemli iki üniversitenin işbirliğini son derece önemli buluyoruz.” 
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise öncelikli olarak kendilerini davet ettikleri ve ağırladıkları için Girne Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti. Girne Üniversitesi’nin kısa sürede büyüdüğünü, sunduğu gelişime açık alanlarda eğitim imkanı ile ufku açık bir kurum olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ünüvar, bu yıl 76’ıncı yaşını kutlayan, 72 bin öğrenci ve 3 bin beş yüz akademik personele sahip Ankara Üniversitesi’nin ise köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlattı.  
Prof. Dr. Ünüvar, Girne Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi’nin örtüşen ortak alanları olduğunun altını çizdi. 
Bağımsız ve giderek güçlenen bir devlet olduğu kadar kendilerinin bir parçası gibi de gördükleri KKTC’yi çok önemsediklerini vurgulayan Prof. Dr. Ünüvar, adadaki üniversitelerin hem Türkiye hem de dünyadaki farklı eğitim kurumları ile kurduğu ilişkilerden, giderek büyümesinden ve gelişmesinden çok büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. 
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, KKTC’deki eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmayı kendilerine yönelik bir yatırım olarak gördüklerini söyleyerek, başlangıç yapmak kadar bu iş birliğini sürdürmenin önemine vurgu yaparak de sürekli çaba isteyen bir süreç olduğunu hatırlatarak sözlerini tamamladı. 

 

  • BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,30% 0,23
  • EURO

    50,79% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6885,50% 0,54
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Perşembe Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı 8.9 ° / 7.5 °
Cuma Orta kuvvetli yağmurlu 7.7 ° / 7.1 °
Cumartesi Orta kuvvetli yağmurlu 7.9 ° / 7 °