YEREL

YEREL Haberleri

Evlere “temiz” dokunuş

Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlattığı “Evde temizlik” hizmeti artarak devam ediyor.

YEREL 18.02.2021 22:55:00 1015
Evlere “temiz” dokunuş

Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlattığı “Evde temizlik” hizmeti artarak devam ediyor. İhtiyaç sahibi ya da tek başına yaşayıp kendi kendine yetemeyen yaşlıları yalnız bırakmayan Lüleburgaz Belediyesi, bu kapsamda belirlenen evleri kapılarından yerlerine, çamaşırlarından bulaşıklarına kadar baştan aşağı temizliyor.

Korona virüs salgınında Sevgi Mağazası’ndan Sevgi Mutfağı’na, nakdi destekten erzak yardımına kadar vatandaşının yanında olmaya devam eden Lüleburgaz Belediyesi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başladığı “Evde temizlik” hizmetini artırarak sürdürüyor. Muhtarlıklar aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşların evleri, Lüleburgaz Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ön araştırmanın ardından temizlenmeye başlanıyor. 

Ayda bir kez temizleniyor

Bu kapsamda belirlenen evler belli bir sıraya konularak ayda bir kez temizlenmeye başlanıyor. Profesyonel ekipler tarafından yapılan temizlik çalışması kapsamında evlerin kapı ve pencerelerinden halılarına kadar dört bir yanı baştan aşağı temizleniyor. Bununla birlikte evler olası bir haşere sorununa karşı da önlem olarak ilaçlanıyor. Ayrıca ekipler, talep doğrultusunda yaşlı vatandaşların kişisel bakım ihtiyacını da gidererek hizmetini sürdürüyor. 

“Sadece temizlik yapılmıyor” 

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan temizlik sorumlusu Emre Aktürk, evlerde sadece temizlik yapılmadığını söyledi. Aktürk, “Yaşlılarımızın evlerinin temizliği ayda bir gerçekleştiriliyor. Evde sadece temizlik yapılmıyor. İhtiyaç sahibi yaşlılarımızın bakımları da yapılıyor. Evlere gittiğimizde yaşlılarımızın kişisel bakımlarını yapıyoruz. Duşa ihtiyaçları varsa banyo yaptırıyoruz. Bunlarla birlikte çamaşır ve bulaşıklarını da yıkıyoruz. Burada halılarına kadar vatandaşlarımızın evlerindeki her bir noktayı temizliyoruz. Temizlemekle kalmıyoruz haşere ilaçlamasına kadar çok geniş yelpazede dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyoruz” dedi. 

“Çok değerli dayanışma şekli”

Kendi mahallesindeki temizlik çalışmalarını yakından takip eden İnönü Mahallesi Muhtarı Emre Erbaş, Lüleburgaz Belediyesi’nin evde temizlik hizmetinin çok değerli bir dayanışma şekli olduğunu söyledi. Erbaş, “Belediyemizin bize verdiği bu bakım ve temizlik desteği için Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye sonsuz teşekkür ediyorum. Tabi ki vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler geliyor. Bu uygulama bizler için de çok güzel, onlar için de çok değerli bir dayanışma şeklidir. Vatandaşlarımızın temizlik ihtiyaçları gideriliyor. Bununla birlikte sosyal yardım ve sıcak yemek gibi konular da belediyemiz tarafından karşılanıyor. Bu durum vatandaşlarımıza güzel bir rahatlık veriyor” ifadelerini kullandı. 


 

  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Cumartesi Güneşli 9.1 ° / 5.6 °
Pazar Güneşli 9.2 ° / 4.6 °
Pazartesi false 9.6 ° / 5.7 °