Dünya Devinden Türkiye’ye Yeşil Işık

Barceló Group’un Başkanı Simón Pedro Barceló, Türkiye'de önümüzdeki beş yıl içinde otel sayısını 20’ye çıkarmayı planladıklarını, yıl sonunda ise Kapadokya’da 5 yıldızlı bir otel açacaklarını belirtti.

EKONOMİ 6.05.2023 09:29:00 3524
Dünya Devinden Türkiye’ye Yeşil Işık

Barceló Group’un Başkanı  Simón Pedro Barceló, Türkiye'de önümüzdeki beş yıl içinde otel sayısını 20’ye çıkarmayı planladıklarını, yıl sonunda ise Kapadokya’da 5 yıldızlı bir otel açacaklarını belirtti.

Dünyanın ve İspanya'nın önde gelen turizm gruplarından biri olan ve 25 ülkede 280’den fazla oteliyle hizmet veren Barceló Hotel Group'un, yaptığı yatırımlar sayesinde İspanya’nın 2. dünyanın ise 30. büyük otel zinciri olduğunu aktaran Simón Pedro Barceló: “ Bugüne kadar             70 milyon Euro'dan fazla yatırım yaptığımız Türkiye’ye çok inanıyor ve potansiyeline güveniyoruz.’’ yorumunda bulundu.

5 yılda 20 otel işletme planımız var
Genişleme stratejileri ve büyüme kararlılıkları açısından Türkiye’nin oldukça önemli bir bir ülke olduğunu aktaran Barceló: ‘’ 25 yıldır içinde olduğumuz ve yakından tanıdığımız bir pazar olan Türkiye’ye, Grup olarak yatırımlarımızı artıracağız. Şu anda İstanbul’da 2, Ankara’da 1 otelimizdeki 500’den fazla odamızla hizmet veriyoruz. Önümüzdeki beş yıl içerisinde ise otel sayımızı 20’ye çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz İstanbul ve Ankara’daki mevcudiyetimizi artırmak. İzmir, Bursa ve Konya gibi önemli şehirlerin yanında en çok ilgi gören Bodrum, Antalya ve Alanya gibi tatil destinasyonlarında ise yeni oteller açmak.’’ dedi.

Yıl sonunda Kapadokya’da 5 yıldızlı bir otel açıyoruz
Türkiye’nin en çok dikkat çeken destinasyonlarından biri olan Kapadokya’da yıl sonuna kadar beş yıldızlı bir otel açacaklarını söyleyen Barceló sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Türkiye’deki yatırım fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda yıl sonunda Kapadokya’da yaklaşık 200 odalı beş yıldızlı bir otel açacağız. Aynı zamanda Iberojet adlı havayolumuzla Kapadokya’ya direkt uçuşlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.’’

22 Milyon Euro Ciro
Grubun 2023 bütçesinin 5,6 milyar Euro’ya ulaşmak olduğunu ifade eden Barceló, ‘’ Söz konusu bütçenin 1,9 milyar Eurosu oteller bölümünden geliyor. Türkiye’deki şirketimizin 2022 yılında gerçekleşen 22 Milyon Euro’luk cirosu ise ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini destekleme taahhüdümüzü teyit ediyor. Yüzde 85 doluluk oranı ile hizmet veren ve 120’den fazla ülkeden misafirleri ağırladığımız Türkiye’deki otellerimizin performansından ve Grubumuzdaki 17 yıllık deneyimiyle Türkiye Bölge Müdürü olarak görev yapan Hasan Ekmen liderliğinde kurulan profesyonel ekipten oldukça memnunuz‘’ dedi.

Barceló Group’un Başkanı  Simón Pedro Barceló, işletme yönetimi ve kira sözleşmeleri ile devam eden bir iş modeline sahip olduklarını, uygun bir fırsat olması halinde ise mülk yatırımı yapmayı düşünebileceklerini vurguladı.

 

  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,07% 0,09
  • EURO

    51,30% 0,06
  • GRAM ALTIN

    7334,46% 0,81
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Çarşamba Güneşli 11.9 ° / 5.9 °
Perşembe false 11.1 ° / 6.8 °
Cuma Güneşli 11.6 ° / 5.9 °