Beklenmedik kazaların maddi zararları, ferdi kaza sigortasıyla güvence altında

Ferdi kaza sigortası, ani ve beklenmedik kazaların yol açtığı maddi zararları karşılayarak hem sigortalıya hem de ailesine güvence sağlıyor.

GENEL 10.05.2024 12:25:00 123
Beklenmedik kazaların maddi zararları, ferdi kaza sigortasıyla güvence altında

Ferdi kaza sigortası, ani ve beklenmedik kazaların yol açtığı maddi zararları karşılayarak hem sigortalıya hem de ailesine güvence sağlıyor. Sigortam.net CEO'su Ataman Kalkan, ferdi kaza sigortasının ölüm ve kalıcı sakatlık gibi istenmeyen durumlar başta olmak üzere, pek çok ek teminatla bireylere sağladığı avantajların altını çiziyor.

Kazaların meydana getirdiği maddi zararlar hem kazayı geçiren kişiyi hem de ailesini büyük zorluklarla karşı karşıya bırakabiliyor. Özellikle günlük yaşamda meydana gelebilecek kazalara karşı bir koruma sağlayan ferdi kaza sigortası, kazaların mali sonuçlarına karşı güvence sunuyor. Türkiye’nin ilk ve lider dijital sigorta platformu Sigortam.net de müşterilerini koruma altına alan ferdi kaza sigortasının faydalarına dikkat çekiyor.

“İrade dışı kazaların tümü ferdi kaza sigortasının kapsamına girer”

Günlük yaşamda karşılaşılabilecek kaza risklerinin sakatlık ya da yaşam kaybı gibi istenmeyen durumlara neden olabileceğini söyleyen Sigortam.net CEO’su Ataman Kalkan; “Ferdi kaza sigortasındaki kaza durumu kapsamına; trafik kazası, deprem, sel, yer kayması gibi örneklendirebileceğimiz birçok olay girer. Bir kaza sonrası vefat durumunda aile bireylerinin yaşayabileceği maddi sorunlara karşı güvence sağlamak dışında, kalıcı sakatlık veya yaralanma durumlarında da tedavi giderlerini karşılaması ferdi kaza sigortasının sağladığı en önemli güvencelerden biri olarak öne çıkar. Bunların yanında araç bakımı, çekici hizmeti, diş bakım/muayenesi gibi ek teminatlar da ferdi kaza sigortasının sunduğu başlıca avantajlar arasında yer alır. Çoğunlukla ücretsiz ya da indirim hakkı veren bu ek hediye teminatlar, sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir” dedi.

Kalkan, “Ferdi kaza sigortasının genel şartları, kaza sayılan ve sayılmayan halleri, sigortadan hariç durumları, teminat açıklamalarını ve belirli olan limitleri kapsar. Kaza sayılan haller; birdenbire ve beklenmeyen şekilde çıkan gazların solunmasından, yanıklardan, ani bir hareket sonucu kas veya sinirlerin incinmesinden, yılan veya haşere sokması sonucu zehirlenmelere ya da ısırılma ile kuduz sonucu vefat veya bedeni zararlardan oluşan hallere kadar uzanan birbirinden farklı durumları kapsar.” diye sözlerine devam etti.

“Ferdi kaza sigortası ile hayat sigortası ayrımına dikkat etmek gerekli”

Ferdi kaza sigortası ile hayat sigortası arasındaki ayrıma da dikkat çeken Kalkan, şu ifadeleri kullandı: “Ferdi kaza sigortası ile hayat sigortası ayrımına dikkat etmek gerekli. Hayat sigortası her türlü vefat durumunu teminat altına alırken, ferdi kaza sigortası sadece kaza sonucu vefat durumlarını teminat altına alır. Hayat sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden hasta olunduğunda yararlanılabilirken, ferdi kaza sigortasında bir kaza sonrasında oluşan fiziksel bir hasar durumu ile sağlık masrafları karşılanır.”

 


  • BIST 100

    10739,57%0,90
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    34,98% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2515,68% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,26

HABERLER

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

KALP KRİZİNDE BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYA SIRALAMASINDA YÜKSELİYOR

ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni özgün oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar” ile perdelerini açıyor

Parvovirüs B19 Yetişkinleri de Etkiliyor

Beklenmedik kazaların maddi zararları, ferdi kaza sigortasıyla güvence altında

İAE bursları için son başvuru tarihi 1 Temmuz

Dijital Çaylak Projesi ile Geleceğin Mesleklerinde Kariyer Fırsatı

KALP DAMAR HASTALIKLARI, HİPERTANSİYON, TİROİD HASTALIKLARI VE OBEZİTE KALP YETERSİZLİĞİNE DAVETİYE ÇIKARIYOR

YAŞAM BAHÇESİ’NDE YAZLIK FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

ÇEKMEKÖY'DE SOĞUKPINAR HALKINDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEŞEKKÜR

Başkan Gökhan Yüksel Marmara Belediyeler Birliği'ne Encümen Üyesi Seçildi

Edremit’te Trafik Haftası kutlandı

ÇEKMEKÖY BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

ULAŞIMDA, SÜLEYMANPAŞA'NIN TÜM KIRSAL MAHALLELERİNDEYİZ