İSTANBUL

İSTANBUL Haberleri

AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul’da Balkanlar üzerinden gelen serin havanın etkili olacağını açıkladı.

İSTANBUL 25.05.2025 21:04:00 1055
AKOM’DAN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul’da Balkanlar üzerinden gelen serin havanın etkili olacağını açıkladı. Yağışların önümüzdeki hafta ortasına (Çarşamba) kadar aralıklarla sağanak ve gök gürültülü geçişler şeklinde yaşanacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM)’dan İstanbul ve Marmara Bölgesi için yarın sabahtan itibaren etkili olacağı tahmin edilen yağış uyarısı geldi. İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi geneli, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi ile birlikte Balkanlar üzerinden gelen serin havanın etkisi altına giriyor.

TOZ TAŞINIMI NEDENİYLE YAĞIŞLAR ÇAMURLU OLACAK

Yağışların, Pazartesi sabah erken saatlerden (03.00) itibaren; Silivri, Çatalca gibi batı bölgelerimizden başlayarak öğle saatlerine (15.00) kadar il genelinde yer yer kuvvetli şekilde etkili olabileceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına (Çarşamba) kadar bölgemizde etkili olması beklenen sistem nedeni ile aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı, sıcaklıkların ise 17-22°C aralığında mevsim normalleri altında seyredeceği öngörülüyor. Ayrıca, sistem nedeni ile Afrika kökenli tozların da taşınımı gerçekleşirken, İstanbul’da bu gece ve Pazartesi görülecek yağışların çamurlu olabileceği öngörülüyor.  

TEDBİRLİ OLUNMASI YÖNÜNDE UYARI!

AKOM, beklenen kuvvetli sağanak yağmurlar nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması yönünde vatandaşları uyarıyor.


 

  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,25
  • EURO

    50,89% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6494,42% -5,16
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Perşembe Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı 8.9 ° / 7.5 °
Cuma Orta kuvvetli yağmurlu 7.7 ° / 7.1 °
Cumartesi Orta kuvvetli yağmurlu 7.9 ° / 7 °