YERİNDE HİZMET ANLAYIŞI İLE SAĞLIK TURİZMİNDE YENİ DÖNEM

Türkiye sağlık turizminde popüler ülkeler arasında yer alıyor. 2020-2021 yılında Covid-19 salgınına rağmen sağlık turisti rakamları ciddi bir artış gösterdi.

SAĞLIK 28.07.2021 04:06:00 2495
YERİNDE HİZMET ANLAYIŞI İLE SAĞLIK TURİZMİNDE YENİ DÖNEM

Türkiye sağlık turizminde popüler ülkeler arasında yer alıyor. 2020-2021 yılında Covid-19 salgınına rağmen sağlık turisti rakamları ciddi bir artış gösterdi. Önceki dönemlerde sağlık sektörüne yapılan yatırımlar ve Türkiye’nin coğrafi konumu, uygun pazar yapısı gibi faktörler Türkiye’yi bu alanda gözde ülkeler arasında tutuyor. 
 Türkiye sağlık turizminde kapasitesini ortaya koymak için yeni nesil projelere ihtiyaç duyuyor. Bu yeni nesil projeler ile daha efektif daha üretken ve daha geniş alanda yayılmış sağlık hizmetlerinin sunulması mümkün hale gelecek.
Sağlık Turizminin Önündeki Engeller
Disiplinler arası bir sektör olan sağlık turizmi çok değişkenli bir yapıya sahiptir. Yurt dışındaki hastanın ülkeye gelmesi, tedavi alması, tedavi sonrası süreç ve kendi ülkesine dönmesi gibi birçok aşamayı içerisinde barındırır. Sağlık turizminin sınır ötesi oluşu bazı pürüzlerin ortaya çıkmasına ortam sağlar. Bu engellerin varlığı potansiyel sağlık turistlerinin kaybına neden olmaktadır. Medical in Türkiye projesi ile bu kayıpların engellenmesi ve Türk sağlık hizmetlerinin yurt dışında varlığını arttırılması amaçlanmaktadır.
Sağlık Turizminin Çözüm Merkezi
TÜRKİYE: POTANSİYELİNİ KEŞFET sloganı ile yolan çıkan Medical in Türkiye bu kapsamda Türkiye ve Türk sağlık kuruluşlarının dünyaya açılan kapısı olmayı hedefliyor. Sağlık turizminin beraberinde getirdiği iletişim, mobilite, hizmet, tahsilat ve benzeri birçok sorunun çözümü olarak geliştirilen proje ile Türkiye’nin sağlık turizminde dünya devi olmasını amaçlıyor.
Medical in Türkiye ile Yerinde Hizmet 
Yurt dışında ilk olma özelliğini taşıyan Türk sağlık turizm merkezi ile Türkiye’deki gelişmiş sağlık hizmetlerini hastaların ayağına taşınıyor. Yerinde hizmet anlayışının üstünlüğü ile geliştirilen Medical in Türkiye projesi potansiyel alıcıların %100’üne ulaşmayı hedefliyor.
 Ayrıca Türkiye’nin yurtdışındaki ilk sağlık turizm acentesi olma özelliği ile Medical in Türkiye yerinde hizmet anlayışının sağladığı yerinde temsil, takip kolaylığı gibi avantajlarla temsil edilen Türk sağlık kuruluşlarının ileri karakol görevini üstlenecek.
Türk Sağlık Merkezleri İngiltere-Hollanda-Özbekistan’da Açılıyor
Medical in Türkiye kapsamında belirlenen hedef ülkelerde kurulacak olan sağlık merkezleri Türk sağlık kuruluşlarının yurt dışına açılan kapısı olacak. Detaylı bir analizin sonucunda öncelikli hedef ülkeler olarak belirlenen İngiltere, Hollanda ve Özbekistan’da hizmet verecek olan bu merkezlerin ilerleyen dönemlerde tüm dünyaya yayılması hedefleniyor.
İGEME CEO’SU Murat IŞIK Medical in Türkiye ile ilgili olarak; ‘Medikal in Türkiye sağlık turizmi için aranan kan.  Sağlık Turizminde potansiyel alıcıların %92’si güven, iletişim, sigorta ve yetkinlik, mobilite nedenleri ile kaybediliyor. Malpraktis, hukuksal riskler gibi sayısını arttırabileceğimiz çeşitli sebeplerle Türkiye’yi tercih etmiyor. 
Potansiyel alıcıların gözündeki bu yanlış anlaşılmaları kaldırmak ve sağlık turizminde yeni bir dönem başlatmak için Medical in Türkiye var. Bu projede her yıl 100 bin hastayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde bu sayıyı ikiye katlayabiliriz. 
Medical in Türkiye ile Türk sağlık turizminde aşama kat edeceğiz ve seviye atlayacağız.' diyerek Medical in Türkiye’nin önemine dikkat çekti.
Kaybedecek Zaman Yok
Birçok yatırımcı ve hekimin ilgilisini çeken Medical in Türkiye projesinin Eylül ayında 7 şehirde lansmanı gerçekleştirilecek. Bu projede ön başvuru ve hız oldukça önemli. Çünkü proje kapsamında her ilden ve her branştan sadece bir hekim ve bir hastane ile çalışılması planlanıyor.

 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı