Vali Ali Yerlikaya, Yaya Geçidine “Kırmızı Çizgi” Çekti

Üsküdar’da gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yerlikaya, “Trafiğin en önemli aktörü yayalar, bugün hep birlikte yayalarla ilgili kırmızı çizgimizi çekiyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

İSTANBUL 31.03.2021 21:06:00 1065
Vali Ali Yerlikaya, Yaya Geçidine “Kırmızı Çizgi” Çekti

İçişleri Bakanlığımız tarafından yayaların trafikteki güvenliğinin sağlanması ve yaya geçişlerine farkındalığının oluşturulması amacıyla başlatılan “Kırmızı Çizgi” uygulaması kapsamında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaya geçidine “kırmızı çizgi” çekildi.

Üsküdar’da gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yerlikaya, “Trafiğin en önemli aktörü yayalar, bugün hep birlikte yayalarla ilgili kırmızı çizgimizi çekiyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

“Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliğinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya; İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şarkıcı Kıraç ve Sanatçı Melihat Gülses eşlik etti.

Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, trafikte yaya güvenliğine dikkat çekmek amacıyla yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Vali Yerlikaya: “Trafiğin En Önemli Aktörü Yayalar’’

Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla tüm ülkede yeni bir kampanya başlatıldığını söyleyerek; “Yayalarımız kırmızı çizgimiz diyoruz. Az önce burada kırmızı çizgimizi çektik. Sanatçılarımız, Emniyetimiz, Jandarmamız, Üsküdar Kaymakamımız, Üsküdar Belediye Başkanımız ve hep birlikte yayalarla ilgili kırmızı çizgimizi çekiyoruz.” diye konuştu.

Vali Yerlikaya, Dünya Sağlık Örgütü’nün trafik kazalarını “önlenebilir halk sağlığı sorunu” olarak tanımladığına dikkat çekerek; “Bir kelimenin altına özellikle kırmızı çizgi çekmek istiyorum: Önlenebilir. Ne demek bu? Trafikte, dünyanın 14. büyük mega kentindeyiz; İstanbul’dayız. İstanbul’da 4,5 milyon aracımız ve 6,4 milyon sürücümüz var. Trafik sadece araçlar ve sürücülerden ibaret değil. Trafiğin en önemli aktörü yayalar. İstanbul’da 16,5 milyon yayayla bu yolları paylaşıyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

“Trafik hayattır.” diyen Vali Yerlikaya, “Biz İstanbul’umuzda hemşerilerimizle birlikte hayatın zorluğunu, kolaylığını, gecesini, gündüzünü paylaştığımız gibi bu yolları da paylaşıyoruz. Yolların kazasız, belasız, sağlıklı ve sıhhatli olmasını istiyoruz. Bunun için yaya önceliğine önem veriyor, her zaman yaya önceliği diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Trafik ile ilgili uygulamaların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından başlatıldığını belirten Vali Yerlikaya, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’dan Allah razı olsun. Trafikle ilgili bütün zamanların en iyi hizmeti onun döneminde oldu. Şu anda bütün şehirlerde aynı vakitte kırmızı çizgiyi çektik.” dedi.

Basın mensuplarına da teşekkür eden Vali Yerlikaya, “Yaya önceliği ve yaya güvenliği ile ilgili kamu spotlarını ve bu minvalde sosyal amaçlı toplumun her kesimiyle beraber bu söylemlerimizi en güzel şekilde hemşerilerimize, bütün ülke sathına yayacağınıza yürekten inanıyorum.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

“Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliği, Vali Yerlikaya’nın açıklamalarının ardından sona erdi.

 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı