ÜSKÜDAR’DA 5 BİNDEN FAZLA AİLEYE 30 TON KURBAN ETİ DAĞITILDI

Üsküdar Belediyesi, 30 tonu bulan kurban etini adresleri daha önceden belirlenen Üsküdar’daki 5 binden fazla aileye tek tek ulaştırdı.

İSTANBUL 21.07.2021 04:26:00 2283
ÜSKÜDAR’DA 5 BİNDEN FAZLA AİLEYE 30 TON KURBAN ETİ DAĞITILDI

Her yıl ihtiyaç sahibi binlerce aileye kurban eti dağıtımını gelenek haline getiren Üsküdar Belediyesi, bu yıl geleneği daha da yukarıya taşıdı. Hayırseverlerin de desteği ile 1250 adet kurbanlık satın alan Üsküdar Belediyesi, 30 tonu bulan kurban etini adresleri daha önceden belirlenen Üsküdar’daki 5 binden fazla aileye tek tek ulaştırdı.

Kesilen kurbanlıklar Üsküdar Selimiye’deki aşevinde parçalara ayrılarak 6’şar kiloluk paketler halinde hazırlandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen aşevindeki çalışmaları yerinde inceleyerek dağıtımın titizlikle sürdürülmesi için denetimde bulundu. Aşevinin uzman kasapları tarafından parçalara ayrılan ve paketlenen kurban etleri özel olarak temin edilen klimalı soğuk zincir mobil araçlarla gün boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 5 binden fazla aileye iki gün içinde 30 ton kurban etini dağıtmanın ciddi bir organizasyon gerektirdiğini söyledi.
“Bayram paylaşmak, kucaklaşmak, sevgi ve saygıyı, hoşgörüyü zirveye çıkarmaktır. Kurban aynı zamanda bir ibadet ve Allah’a yaklaşma vesilesi. Her sene olduğu gibi bu sene de kurban kesmeye gücü yetmeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı unutmamaya gayret gösterdik. Bu yıl 1250 tane küçükbaş hayvan aldık. Bunların her biri yaklaşık 25 kilo et veriyor. 30 ton eti Üsküdar’da kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize dağıtıyoruz. Bugün ve yarın Üsküdar’da 5 bin haneye bu etleri parçalanmış, hazır ve taze bir şekilde ileteceğiz. Soğuk hava deposu olan araçlarımızla et dağıtımını yapıyoruz. Havaların çok sıcak olması sebebiyle kurban etlerinin soğuk zincirle hızlı bir şekilde teslim edilmesi gerekiyor. Bu yardımda hayırsever vatandaşlarımızın da destekleri çoktur. Bu hayvanları hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ve belediyenin imkânlarıyla aldık. Ben kurbanlarını bağışlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin, hemşehrilerimize daha nice sağlıklı, huzurlu bayramlar diliyorum.”

  • BIST 100

    10641,99%0,86
  • DOLAR

    41,98% 0,04
  • EURO

    48,83% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5579,63% 0,89
  • Ç. ALTIN

    9418,13% 0,83

HABERLER

Ceyhun Şenkal'dan nasıl iyi yönetmen olunur tüyoları

FİLMSAN 50.YLINDA, SİNEMA VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN EN İYİLERİNİ SEÇİYOR

“Autumn’s Dream” Sonbaharın Duygusal Dokunuşunu Sanata Taşıdı

İYİ Parti Çekmeköy’de Bayrak Değişimi: Serdar Kemik Görevi Devraldı

İBRAHİM TATLISES’TEN NEŞET ERTAŞ’A ANLAMLI GECE

PROF. DR. NURİ ÖZGİRGİN'E İTALYA'DAN "YILDIZ NİŞANI" ONURU

Hijyen ve aşı hayat kurtarıyor!

Ev içi iş yükü kız çocuklarının eğitim hayatını olumsuz etkiliyor

Saniyelerle Yarış Başladı! Markalar Artık Dikkat İçin Rekabet Ediyor

İBB’DEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 100 MİLYON LİRALIK MALZEME DESTEĞİ

OTURMAKTA BİLE GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ, DİKKAT!

YEŞİLAY, “BAĞIMSIZLIĞIN RENGİ” ADLI ÇOCUK MÜZİKALİ İLE BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNİ SAHNEYE TAŞIDI

Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde Duygusal Durumunuzu Akıllı Saatinizden Ölçün

'Eğitime Değer Katanlar' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cuma 22.5 ° / 17.6 °
Cumartesi 17.1 ° / 13.7 °
Pazar 19 ° / 14.8 °