TÜRKİYE VE DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN PEK ÇOK SANATÇININ ESERİ, “HAYATIN RENGİ KADIN” SERGİSİNDE BİR ARAYA GELİYOR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED), “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü, özel bir sergi ile kutlamaya hazırlanıyor.

KÜLTÜR SANAT 4.03.2021 03:12:00 5791
TÜRKİYE VE DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN PEK ÇOK SANATÇININ ESERİ, “HAYATIN RENGİ KADIN” SERGİSİNDE BİR ARAYA GELİYOR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED), “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü, özel bir sergi ile kutlamaya hazırlanıyor.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, “Hayatın Rengi Kadın” isimli çevrim içi karma bir sergi ile kutlayacak. Hayatın her anını renklendiren ve anlamlandıran kadınların önemine vurgu yapmak amacıyla, Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden pek çok sanatçının eseri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Hayatın Rengi Kadın” sergisinde buluşuyor.

Sergide, Türkiye’nin yanı sıra aralarında Almanya, ABD, Azarbeycan, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Filipinler, Kosova, Kuzey Makedonya,  Meksika, Nepal, Panama, Romanya,  Rusya, Senegal gibi ülkelerin de yer aldığı 30 farklı ülkeden 134 sanatçının eseri sergilenecek.

Pandemi kuralları çerçevesinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek serginin koordinatörlüğünü Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Gürbüz üstlenirken, 250’ye yakın sanatçının başvuru yaptığı serginin seçici kurulunda ise Trakya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aylin Gürbüz ile birlikte Dr. Figen Girgin, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Büşra İncirkuş, Hindistan Punjap Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sanjeev Kumar, Hırvatistan Osijek, J. J. Strossmayer Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Marko Šošić, Karadağ Mediteran Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Abaz Dizdarevic ve Ürdün Yamouk Üniversitesi’nden Dr. Khalil Kofahi yer aldı.
 

Hayatın her alanında etkin rol oynayan emekçi kadınların ön plana çıkarıldığı serginin müziklerini ise Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları Dr. Gül Sakarya ve Arş. Gör. Cengizhan Şirin yaparken, düzenlemesini ünlü keman virtüözü Prof. Cihat Aşkın üstlendi.
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan sergi, 8 Mart 2021 tarihinde saat 13.00’ten itibaren www.sayred.org adresinde çevrim içi olarak görülebilir.

Sanatseverler, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sanatın Yedi Rengi Derneği (SAYRED) iş birliğinde organize edilen sergiye 08-28 Mart 2021 tarihleri arasında ulaşabilecek.


 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı