Türk Eğitim Vakfı (TEV) Ferdi Özbeğen’i Unutmadı

TEV, Bağışçısı Ferdi Özbeğen’i vefatının 8. yıl dönümünde Beyaz Piyanosuyla Anıyor

KÜLTÜR SANAT 28.01.2021 05:04:00 4954
Türk Eğitim Vakfı (TEV) Ferdi Özbeğen’i Unutmadı

Türkiye’de taverna müziğinin öncüsü, piyanist sanatçı Ferdi Özbeğen, vefatının 8. yılında tüm mal varlığını ve beyaz piyanosunu bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından anlamlı bir etkinlikle anıldı. Sanatçının Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde bulunan ünlü beyaz piyanosunun başında bu kez okulun mezunlarından Gülçin Çetin vardı. Çetin, yıllar geçse de popülerliğini yitirmeyen “Gündüzüm Seninle“ adlı parçasını Ferdi Özbeğen için çaldı.  

Türkiye’de taverna müziğini milyonlara sevdiren, beyefendi duruşu ve güçlü yorumuyla Türk halkının büyük beğenisini toplayan Ferdi Özbeğen,  vefatının 8. yıl dönümünde bağışçısı olduğu Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından, sanatçının beyaz piyanosu başında anıldı.  Özbeğen’in bağışıyla, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) özel yetenekli gençlerin müzik ve piyano eğitimlerinde kullanılan beyaz piyanoyu, sanatçının vefat yıl dönümünde okulun mezunlarından Gülçin Çetin çaldı. 

Özbeğen’in son dönemde dijital platformlar sayesinde yeniden gündem olan “Gündüzüm Seninle” şarkısını beyaz piyanoyla yorumlayan Çetin, “Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi 2018 mezunuyum. Şu an Tıp Fakültesi 3. sınıfta okumaktayım. Ferdi özbeğen çok büyük ve değerli bir sanatçı ayrıca kalbi de çok güzel bir insan. Bu piyano 5 yıldır bizim okulumuzda. Ben de bu piyanoya defalarca dokunma şansı bulundum. Bu benim için çok onur ve gurur verici. Ben de bu eseri onun yorumuyla çalarak genç kuşakların da Ferdi Özbeğen’i tanımasına vesile olmak istedim. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi. 

TEV’in her yıl geleneksel olarak Ulus Mezarlığı’nda mezarı başında yaptığı anma töreni, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle toplum sağlığı gözetilerek online’a taşınacak ve 28 Ocak Perşembe günü TEV YouTube kanalı üzerinden online mevlit ve dua ile anılarak,  sevenleri ve hayranlarıyla paylaşılacak.
 

Ferdi Özbeğen: “İnsanları umuda taşıdım”

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay şunları söyledi: “ Tüm mal varlığını vakfımıza bağışlayan kıymetli sanatçımız Ferdi Özbeğen; kendi tanımıyla “İnsanları umuda taşıdım” dediği müzik hayatının baş kahramanıydı. Kendine has üslubu ve yorumuyla yep yeni bir tarzın öncüsü oldu. Dönemin müzik severleri ve müzik camiası kendisini hayranlıkla takip etmişti ve etmeye devam ediyor. Ne mutlu ki son dönemde dijital platformlarda gerçekleşen projelerden dolayı yeni nesil de kendisini keşfetti. Gençler de artık Ferdi Özbeğen dinliyor. 1965 yılında Altın Mikrofon ödülü aldığı 45liği babamdan bana kalmıştı. Şimdi 20 yaşındaki oğlum Güneş onu dinliyor.” 

Beyaz piyanosu özel yetenekli öğrencilere emanet

Ferdi Özbeğen için çok anlamlı bir yeri olan beyaz piyanosunun TEVİTÖL’de öğrencilerin emanetinde olduğunu söyleyen Yıldız Günay, şöyle devam etti: “Kendisi bundan 8 yıl önce, 2013 yılında vefat etmişti. Vefatından sonra kendi adına kurulan fondan öğrencilerimiz burs almaya devam ediyorlar. Bununla birlikte Ferdi Özbeğen’in bize emanet ettiği en kıymetli varlığım dediği beyaz piyanosu okulumuz TEVİTÖL’ün sanat Merkezi sahnesinde Gülçin gibi öğrencilerimiz tarafından kullanılıyor. Yarattığı akımın zamansız ikonu olan Ferdi Özbeğen beyaz piyanosuyla birlikte nesillere mal olmaya devam ediyor. Kendisini vakfımıza, gençliğe ve eğitime yaptığı katkılardan dolayı rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun.”
 

 


  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı