TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ YASEMİN ADAR, TOKYO’DA TARİH YAZDI

Trakya Üniversitesi öğrencisi milli sporcu Yasemin Adar, Türkiye’ye güreşte olimpiyat madalyası kazandıran ilk kadın sporcu oldu.

SPOR 4.08.2021 09:23:00 8175
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ YASEMİN ADAR, TOKYO’DA TARİH YAZDI

Trakya Üniversitesi öğrencisi milli sporcu Yasemin Adar, Türkiye’ye güreşte olimpiyat madalyası kazandıran ilk kadın sporcu oldu. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemize altın madalya kazandıran milli güreşçi Yasemin Adar, Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları’nda 76 kiloda Kırgızistan'dan Aiperi Medet Kyzy'i tuşla yenerek bronz madalya kazandı.

Milli sporcumuz ve rekortmen öğrencimiz Yasemin Adar’dan tarihi bir başarı haberi daha geldi. Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı öğrencisi olan milli sporcu, güreş tarihimizde olimpiyat madalyası kazanan ilk kadın güreşçi olma unvanını elde etti.

Avrupa ve Dünya şampiyonalarında daha önce ülkemize altın madalya getiren başarılı sporcu Yasemin Adar, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya mücadelesinde Kırgız rakibi Aiperi Medet Kyzy ile karşılaştı. Mücadelede rakibini kısa sürede tuş etmeyi başaran kadın güreşçimiz Yasemin Adar, bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye’nin ilk Avrupa ve Dünya Şampiyonu kadın güreşçisi olma unvanına sahip Yasemin Adar, bu başarısıyla ülkemize kadınlar güreşte ilk olimpiyat madalyasını kazandıran sporcu olarak da tarihe geçti. Yasemin Adar’ın bu madalyasıyla birlikte Tokyo’da kazandığımız madalya sayısı da 5’e yükselmiş oldu.

Letonya'da 2016 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndaki tarihi başarısıyla Türk kadın güreşinde ilk kez altın madalya alan isim olan Yasemin Adar, üst üste 4 yıl Avrupa'nın zirvesinde yer almayı başarmış, Paris'te 2017'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda da Türkiye’nin dünya şampiyonu ilk kadın güreşçisi olma unvanını elde etmişti.

Trakya Üniversitesi olarak bizleri ve ülkemizi gururlandıran öğrencimiz Yasemin Adar’ı ve antrenörlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

HABERLER

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor

Derince Cemevi hızla inşa ediliyor