YEREL
YEREL HaberleriTehlike Tekrar Ortaya Çıktı
Tehlike Tekrar Ortaya Çıktı
1 Haziran`dan itibaren plaj ve yürüyüş yollarının normalleşme süreciyle tekrar kullanıma açılmasıyla birlikte Antalya Konyaaltı Sahili`ni kuş bakışı gören falezler, adrenalin tutkunu gençlerin yine atlama noktası oldu. Yaklaşık 40 metre yüksekten denize atlayan gençler, korku dolu anlar yaşatırken asıl tehlikeyi tekrar hatırlattı. Derinliği bilinmeyen sığ deniz ya da havuza balıklama atlayışlar her yıl çok sayıda boyun kırılmasıyla ?Omurilik Felcine? veya ölüm vakalarının yaşanmasına neden oluyor.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından vaka sayılarının azalması ile birlikte alınan önlemler ile normalleşme sürecine girildi. Havaların ısınması ile birlikte vatandaşların serinlemek için tercih ettiği plaj ve havuz gibi yerlerde 1 Haziran itibariyle hizmet vermeye başladı. Bu alanların açılması ile birlikte havuzdan virüs bulaşır mı konusu gündeme gelirken geçtiğimiz günlerde Antalya`nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahilindeki 40 metrelik falezlerden atlayanlar asıl tehlikeyi tekrar hatırlattı.

Serinlemek İsterken Sağlığınızdan Olmayın
Sıcak yaz günlerinde serinlemek isterken sağlığınızdan olmayın uyarısında bulunan Romatem Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurten Küçükçakır, ?Derinliği bilinmeyen sulara balıklama dalmak, omurilik yaralanmalarında dördüncü sırada yer alıyor. Aynı zamanda boğulmalarında nedeni diyebiliriz. Atlayış sonrası boyun kırılması yaşanabilir kırılmaya bağlı olarak omuriliğin birden şişmesi sonucu yanında bulunan solunum merkezi olumsuz etkilenir. Bu durum boğulmaya ya da felç olma riskine sebebiyet verebilir. Uyarı levhalarını dikkate almalıyız. Su durumunu bilmediğimiz yerlere ise bu tarz aktiviteler yapmamalıyız.? ifadelerini kullandı.
Asla Pes Etmeyin
Küçükçakır sözlerine şöyle devam etti: ? Her yıl binlerce kişi sığ deniz ya da havuza yanlış atlama nedeniyle boyun kırılmasıyla omurilik felci geçiyor. Yaz aylarının gelmesiyle omurilik felci ve yaralanmalarına karşı toplumsal bir farkındalık oluşturmalıyız. Kaza sonucu omurilik hasara uğradığından hareket kaybı yaşanabilir. Bu yüzden omurilik felci geçiren hastaların ilk 3 aylık tedavi dönemi çok önemli. Asla pes etmemeliler. Özellikle son dönemde ülkemizde de kullanılan yürüme robotuyla ve el-kol robotu ile yürüme fonksiyonunu kısmen ya da tamamen kaybetmiş hastalara yeniden yürüme yetisi kazandırılabiliyor. Bu süreç aynı zamanda vatandaşlara da umut oluyor. Her hastalığımızda olduğu gibi moral burada da en önemli noktayı oluşturuyor. ?


-
BIST 100
15898,53%-1,37
-
DOLAR
44,33% 0,07
-
EURO
51,35% 0,10
-
GRAM ALTIN
6251,71% -2,40
-
Ç. ALTIN
10591,89% -5,06
HABERLER
KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI
“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”
Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli
YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün
İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!
72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler
Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.
LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK
Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI
14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı
Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı
Pazartesi
9.5 ° / 8.2 °
Salı
10.2 ° / 8.5 °
Çarşamba
10.6 ° / 8.4 °


