SÜPER OTOMOBİLLERİN ORİJİNAL EKİPMANI OLARAK PİSTTE PERFORMANS, YOLDA GÜVENLİK SUNMAK İÇİN TASARLANDI

Pirelli, otomobil üreticilerinin en sportif modellerinin performansını vurgulamak için tasarlanan ‘semi-slick’ lastiğin en yeni versiyonu P Zero Trofeo RS'yi tanıttı.

OTOMOTİV 11.07.2023 19:07:00 930
SÜPER OTOMOBİLLERİN ORİJİNAL EKİPMANI OLARAK PİSTTE PERFORMANS, YOLDA GÜVENLİK SUNMAK İÇİN TASARLANDI

Milano, Temmuz 2023 – Pirelli, otomobil üreticilerinin en sportif modellerinin performansını vurgulamak için tasarlanan ‘semi-slick’ lastiğin en yeni versiyonu P Zero Trofeo RS'yi tanıttı. Pagani Automobili en yeni hiper otomobili Utopia için yeni lastiğin spesifik bir versiyonunu talep eden ilk üretici oldu.

P Zero Trofeo R'nin teknik bir evrimi olarak doğan yeni lastik, pazardaki konumuyla da öne çıkıyor. P Zero Trofeo R, başlangıçta pist performansını artıracak bir lastik olarak tasarlanırken P Zero Trofeo RS, özellikle orijinal ekipman olarak geliştirildi ve üreticilerin sportif sürüş deneyimi yaşatmaya hazır otomobiller sunabilmesine imkan verdi.

Pirelli’nin bu yeni nesil ‘semi-slick’ lastikleri kuru zeminde daha da yüksek performans ve daha fazla tutarlılık sunuyor. Lastiğin en yoğun kullanımında çok değişik pist koşullarında performans daha uzun süre korunarak daha yüksek hız ve güvenlik sağlanabiliyor. Bu sonuç Pirelli'nin motor sporlarının en önemli kategorilerindeki kapsamlı deneyimi sayesinde elde ediliyor. Özellikle sırt hamurunda olmak üzere kullanılan malzemeler bu bilgi birikiminden yararlanarak lastiğin hem yolda hem de amatör pistte sürüşe adapte olmasını sağlıyor. Lastiğin hiper otomobiller ve süper otomobiller için orijinal ekipman olarak homologasyona sahip olması nedeniyle Pirelli mühendisleri ıslak asfalt koşullarında da güvenliğe odaklandı.

İSTEĞE BAĞLI TEKNOLOJİLER İÇEREN BİR LASTİK 
Pirelli Ar-Ge departmanı şirketin uzun yıllardır motor sporlarından edindiği deneyimler sayesinde geliştirilen çeşitli yenilikçi teknolojileri P Zero Trofeo RS lastiğe uygulayabildi. Bu teknolojiler üreticilerin her spesifik model için tanımladığı hedeflere ulaşmak için isteğe bağlı seçenekler olarak sunuluyor. Örneğin, çoklu hamurlu sırt teknolojisiyle lastiklerin Pirelli'nin Prestij kataloğundaki farklı sırt hamurlarıyla eşleştirilerek her otomobilin spesifik özelliklerini bütünleyecek şekilde kişiselleştirilmesi mümkün oluyor. Pagani Utopia için ekstrem sportif sürüş performansını P Zero Corsa'ya kıyasla yükseltirken otomobilin dengesinden veya sürücünün deneyiminden ödün vermeyen P Zero Trofeo RS lastikler talep edildi. Bu misyon, özel olarak seçilen hamurlar sayesinde gerçekleştirildi. Özellikle arka lastikler için pistte hız ve güvenlik, yolda kolaylık ve öngörü sağlamak amacıyla performansa en odaklı hamurlar seçildi.

Pirelli mühendisleri, sanal geometri geliştirme inovasyonundan yararlanarak lastiklerin sürücü girdilerine verdiği tepkiyi en yüksek hassasiyetle tanımlamak için sanal modelleme aracılığıyla çok sayıda farklı profili ve ayak izini değerlendirebildi.

Bu sanal geliştirme süreci ilk fiziksel prototipler pistte denenmeden önce Pagani Utopia için yoğun olarak kullanıldı. İdeal kavrama ve kontrol sunmak için özellikle lastiklerin yola temas alanları üzerinde pek çok çalışma yapıldı.

Yeni Pirelli P Zero Trofeo RS, başlangıçta orijinal ekipman olarak kullanan otomobiller için sunulurken ileride daha geniş bir seriyle diğer otomobiller için de pazarda yer alacak. P Zero Trofeo R ise belirli ebat seçenekleriyle sunulmaya devam edecek. 
 


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor