Sultangazi’de Bilim Merkezi’ne Dev Planetaryum

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, astronomi tutkunlarına unutamayacakları bir deneyim yaşatmak için harekete geçti.

İSTANBUL 28.01.2021 06:02:00 1170
Sultangazi’de Bilim Merkezi’ne Dev Planetaryum

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, astronomi tutkunlarına unutamayacakları bir deneyim yaşatmak için harekete geçti. Bilim Merkezi’nin terasına dev bir planetaryum kuruldu. Tanıtım programına Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da katıldı. 

Matematikten astronomiye, resimden fen  bilimlerine, robotik kodlamadan dramaya 12 atölye ve 16 branşta eğitim veren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi, geleceğin mucit ve sanatçılarını yetiştiriyor. Pandemi sebebiyle eğitimlerini online olarak sürdüren Bilim Merkezi, birbirinden renkli aktivitelerle çocukların bilimle iç içe olmasını sağlıyor.

Bilim Merkezi, eğitim anlayışıyla da fark yaratmaya devam ediyor. Uygulamalı eğitimlerle bilgileri daha kalıcı hale getirmek ve çocukların kendilerini adeta uzayda hissedebilmeleri için Bilim Merkezi’nin terasına dev bir planetaryum inşa edildi.
Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, planetaryum tanıtım programına katıldı.Gelişimin ancak bilime önem vererek mümkün olabileceğini belirten Başkan Dursun, “Hedefimiz gençlerin bilimle daha çok iç içe olması ve bilimi hayatlarıyla bütünleştirmeleridir” diye konuştu.

“Amacımız öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmek”
Belediye Başkanı Av Abdurrahman Dursun; sınıf ortamı dışında, öğrencilerin evreni deneyimleyerek tanıyabilmelerini için planetaryumun çok önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Dursun, “Öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmek, aynı zamanda evrenin bilinmeyen yanlarını keşfetmelerini sağlamak için Avrupa Yakası’nın en görkemli, görüntü kalitesinin çok yüksek olduğu bir planetaryum inşa ettik.” diye konuştu. 

Binlerce Öğrenciye Hizmet Verecek
Gençlerin evrenin derinliklerine yolculuk yapması ve uzay bilimlerini yerinde takip edebilmesi için kurulan planetaryum, yeni keşiflere yardımcı olacak. Planetaryumda, 1 yıl içinde 20 bin öğrencinin ağırlanması planlanıyor.Okul öncesinden yetişkin gruba astronomi meraklılarına izletilmek üzere 8 farklı film yer alıyor.


  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı