Seda Turan ile Astroloji’ye Yolculuk

Astrolog Seda Turan, 2021’in son çeyreğinde Dünya’yı ve insanlığı bekleyen gelişmelerden 2022 yılı öngörülerine kadar merak edilen pek çok konuyu tüm detayları ile ele aldı.

GENEL 10.10.2021 05:48:00 845
Seda Turan ile Astroloji’ye Yolculuk

Astrolog Seda Turan, astrolog olma serüveninden danışanlarına sunduğu hizmetlere 2021’in son çeyreğinde Dünya’yı ve insanlığı bekleyen gelişmelerden 2022 yılı öngörülerine kadar merak edilen pek çok konuyu tüm detayları ile ele aldı…


Sizi yakından tanımak isteriz. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?
İstanbul’da doğdum. Aslında yaşam serüvenim biraz maceralı başlamış. Altı ay on beş günlük bir bebek olarak dünyaya gözlerimi açmışım. Etnik kökeni karışık bir ailenin mensubuyum. Ben ailenin en büyüğüyüm. Bir kız, bir de erkek kardeşim var. İlk, orta ve lise öğrenimimi örgün öğretimle tamamlayıp, son sınıfta staja girdiğim firmada kısa bir süre çalıştıktan sonra sekiz farklı birimin yöneticiliğini yaptım. Birkaç yıl özel sektörde yönetici olarak çalıştıktan sonra, çocukluğumdan beri ilgi duyduğum astroloji alanına yöneldim. Astrolojiye profesyonel olarak ilk adımı 2011 yılında attım. Hala bu sektörde danışmanlıklar, eğitimler, makaleler, seminerler, organizasyon konuşmaları ile hizmet vermekteyim.

Astroloji ile yolunuz nasıl kesişti? Astroloji yolculuğunuz nasıl ilerliyor, danışanlarınız ile nasıl buluşuyorsunuz?
Kur-An’da da ilk emrin oku olduğu gibi… Her şey okumakla başladı, bu benim çıkış noktam oldu diyebilirim. Özellikle bilimsel olarak bakarsak, astroloji ile ilgilenmek için farklılıklara sahip olmak veya özel bir insan olmak gerekmiyor. Ancak ben küçüklüğümden beri hep farklıydım, girdiğim her ortamda bir şekilde farklılığım ile ön plana çıkardım. Bir süre sonra bunun farklılık değil, farkındalık olduğunu kavradım. Kitaplara, edebiyata, felsefeye, psikolojiye yöneldim. Çok küçük yaşlarda başlayan dünyayı sorgulama isteğim beni tasavvufla tanıştırdı. Bu vesileyle dört büyük kitabı okudum. Tasavvufla ilgilenirken dinleri, insanları, ve yaratıcıyı anlamaya çalıştım. Bu süreçte Sufizm’e yöneldim. Bu felsefe ile çıktığım yolda kendimi nasıl geliştirebileceğime, nasıl bulacağıma, özüme nasıl ulaşacağıma ve insanlığa nasıl katkıda bulunacağıma o kadar yoğunlaştım ki kendimi astroloji’ye adamaya karar verdim. Gökyüzünü fiziksel olarak hep çok merak etmiş ve çekici bulmuşumdur. Bu nedenle yıldızları araştırmaya ve tanımaya çalıştım. Daha sonrasında bunun bir alan olduğunu, analizler yapılabildiğini keşfettim. Doğum haritaları ile insanlara hayatlarını kolaylaştırabilmeleri adına danışmanlıklar yapılabildiğini keşfettim. Bu alana çok fazla zaman ayırdım, emek harcadım. Son on yıldır da profesyonel olarak bireylere, ailelere, çiftlere, şirketlere ve kurumlara danışmanlık hizmetler veriyorum. Pandemi öncesine kadar danışanlarımla İstanbul Nişantaşı’ndaki ofisimde buluşurken, pandemi ile beraber Türkiye ve yurtdışında bulunan danışanlarımla tamamen online buluşmaya başladım. Bunun dışında günlük, haftalık ve aylık burç yorumlarını, haftanın ve ayın astroloji analizlerini, gezegen geçişlerini ve bunların bireysel hayatlarımıza, ülkemize, dünyaya, ekonomiye, sağlığa, kolektife yansımalarını paylaştığım bir websitem ve instagram hesabım var. 

Astroloji hayatınıza ve kişisel gelişiminize nasıl bir katkı sağlıyor? Bu alana ilgi duyanlara Astroloji eğitimi almalarını önerir misiniz?
Astroloji benim için yaşam rehberi ve yol haritası, doğru tercihleri yapabilmen adına bir ışık, bir öğretici… Halk arasında astrolojinin sadece burçlardan ibaret olduğunu zanneden ya da basit sorulara cevap veren kısıtlı ve zayıf bir alan olduğunu düşünen birçok insan var. Aslında astroloji çok zengin bir alan ve sonsuz bir matematiktir. İnsana kendini anlatan, kendi iç dünyasını anlamasını sağlayan bir ayna. Aynı zamanda astroloji eğitmeni olduğum için heyecanla başlayıp, zorluğu görünce kısa bir süre sonra bu alandan vazgeçen öğrencilerle çok karşılaşıyorum. Bu alana ilgi duyan herkese ilk tavsiyem disiplinli ve irade sahibi olmalarıdır. Bu sebeple bu alanda hem eğitmen hem de öğrenci olmak için bu misyonlara sahip olmak gerekiyor. Astroloji ile hobi olarak ilgilenenlere tavsiyem; bence astroloji bilimsel olduğu kadar renkli ve keyifli de bir alan. Hayatı keşfederken ince nüansları yakalamak, o farkındalığı yaşamak müthiş bir zevk ve deneyim. Profesyonel olarak bu alana girmek isteyenlere tavsiyem ise işinde  profesyonel olan astrologlardan eğitim almaları, çok çalışmaları ve disiplinli olmaları. 


Yeni nesil Astroloji’ye giderek daha fazla ilgi duymaya başladı. Sizce bunun nedeni nedir?
Artık astroloji de gündelik yaşantımızın bir parçası haline geldi. Ana medya akımları, basın-yayın organları, sosyal medya kuruluşları da astrolojiyi geçmişe göre daha çok tanır ve kullanır hale geldiler. Astrolojinin ne kadar sağlıklı saptamalar ve öngörüler yaptığını daha çok insan fark etti, yaşadı ve deneyimledi. Astrolojinin popülerliği arttıkça bu alanı finansal bir araç olarak görenlerin sayısı da artmaya başladı. Astroloji ile ilgilenmek, astrolog olmak kolay para kazanma aracı olarak lanse edilmeye başladı. Ancak sanıldığının aksine astroloji, disiplinli ve yoğun bir çalışma temposu gerektiren, zihninizle birlikte kalbinizi ve ruhunuzu da verdiğiniz, çalışırken özel yaşamınızdan ödünler vermenize neden olan, öz saygı, öz disiplin, prensip, istikrar ve aynı zaman da vizyon gerektiren bir alandır.

2021 yılının sonuna yaklaşmaktayız. Son çeyrekte bizi neler bekliyor?
Şu an yaşadığımız süreç aslında 2019 yılının yaz aylarında meydana gelen Satürn-Plüton kavuşumun etkilerini taşıyor. Dünya ve sistemler değişiyor, insanlık frekans atlıyor. 2019 yılının son ayında Oğlak burcunda meydana gelen Halkalı Güneş Tutulması ile birlikte dünyanın yeni bir düzene ihtiyacı olduğu, eskimiş etik değerlerin ve ilahi sistemi hiçe sayan tüm unsurların ifşa olacağı ortaya çıktı. Dünya, politikalar ve insanlığa dair her alan yeni bir sürece giriyor diye belirtmiştim, şu an o sürecinin devamını yaşıyoruz. Tüm insanlığın sınavı olan 26 Aralık 2019 Oğlak Halkalı Güneş Tutulması etkileri ile hayatlarımıza dahil olan pandemi süreci, umarım insanlığın başına gelen son felaket olur. Ancak gökyüzü bunun bir başlangıç olduğunu söylüyor. Gökyüzü öyle bir alana akıyor ki; 2022 yılı itibari ile hayatlarımıza yeni virüsler ve salgınlar dahil olabilir. Covid-19,  2022 yılında da hayatlarımızı yüksek oranda tehdit edecek. Covid-19 ile vedalaşmamız Mart 2023’ü bulacak. Buzulların erimesi, iklim değişiklikleri ve sıcaklıklarda yaşanacak ani değişimler eski çağlardan kalma virüsleri de gündeme getirebilir. Öte yandan radyoaktif, manyetik tehditler ile ilgili önemli tehditler oluşabilir.

2021 yılı Kasım ayı itibari ile yaklaşık iki yıllık bir süreçte Türkiye, dünya arenasına çıkacak. Türk siyasetinde çok önemli yönetimsel değişimler meydana gelecek. 2021 yılı son çeyreği itibari ile Dünya, doğa ve ekonomi mücadelesi verirken, siyaset de yeni bir boyuta evrilebilir. Ayrıca 2021 yılının son çeyreği illegal grupların, suç örgütlerinin ve radikal din örgütlerinin gündemden düşmeyeceğine işaret ederken, bu gruplar arasında güç savaşlarının da çıkabileceğini gösteriyor.

Son olarak kısaca 2022 yılı için öngörülerinizi alabilir miyiz?
Şimdiden 2022 yılının bireysel hayatlarımıza, ülkemize, kainata, biricik gezegenimize  sağlık, sevgi, huzur, hoşgörü, mutluluk, başarı  getirmesini temenni ediyorum. 2022 yılı Ortadoğu, Akdeniz ülkeleri, İngiltere, Amerika, Çin Cumhuriyeti ve ülkemizin ön planda olacağı bir yıl olacak. Dünya doğal afetlerle mücadele ederken, her ülke ekonomik anlamda da önemli sınavlar verebilir. Başta ülkemiz olmak üzere uluslararası ilişkiler ve siyaset dünyanın gündeminden düşmeyecek. Dünya’da bulunan doğal kaynaklar tükenirken, su ve gıda ile ilgili kıtlık 2022 yılında sinyal verebilir. Dünya tarıma yönelmek durumunda kalabilir. Türkiye için dış borçlar, vergiler, uluslararası hukuk, sınır güvenliği, komşu ülkeler ve mülteci konusu ana gündem maddeleri olacak. Anayasa değişikliği ve yeni yasa paketleri ile birlikte yeni yasal düzenlemeler meydana gelebilir. Dünya’da lüks tüketimi azalırken, kapitalizm yavaş yavaş çöküşe geçecek ve bu süreç 2025’te tamamlanacak. 2022 yılı itibari ile eğitim, hukuk ve turizm gibi sistemlerde güncellemeler yapılacak. Astroloji, astronomi, uzay bilimi, genetik ve gen bilimi konuları itibar kazanırken, bu alanlarda çok önemli buluşlar ve gelişmeler ortaya çıkacak. Altın 2022 yılının kazananı olurken, Bitcoin’in değer kaybedecek ve yeni birimler öne çıkacak. Doların ise artış ivmesini sürdürecek.


  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,41% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor