Seda Ekincioğlu Oral " Herkesi destek olmaya davet ediyoruz"

Türk Eğitim Vakfı İstanbul Anadolu Yakası Yürütme Kurulu Başkanı Seda Ekincioğlu Oral: Eğitime Destek İhtiyacı Büyük Sırada Binlerce Öğrenci Var

EĞİTİM 11.02.2021 01:21:00 2304
Seda Ekincioğlu Oral

Türk Eğitim Vakfı (TEV), her yıl 7000 öğrenciye burs sağlıyor. Bu yıl pandemi nedeniyle burs verdiği öğrenci sayısını 7500’e çıkaran Vakıf, zorluklarla geçen 2020 yılı boyunca bağışçıları ve destekçileri sayesinde binlerce gencin eğitim hayatına katkıda bulundu. Ancak hala binlerce öğrencinin desteğe ihtiyacı var. Bu ihtiyacın özellikle pandemi dönemi daha da arttığına dikkat çeken, TEV İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Seda Ekincioğlu Oral, “Pandemiden dolayı eğitimlerini uzaktan sürdüren, bilgisayarı olmayan, internete erişimde sıkıntı yaşayan öğrencilerimizin bu durumu sosyal ve ekonomik hayatlarını olumsuz yönde etkilemeye devam edecek. Böyle bir ortamda daha fazla çocuğumuzun eğitim imkanına kavuşabilmesi için herkesi destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

TEV korona döneminde bağışçılarını yalnız bırakmadı 
Vakıf olarak pandemi sürecine girerken önce sağlık dediklerini ve ileri yaş bağışçılarının sağlığı ve ihtiyaçlarını çözümlemek için hareke geçtiklerini söyleyen Seda Ekincioğlu Oral, “Türkiye genelinde yaşayan 653 hibe ve vasiyet bağışçımız var.  Hepsini düzenli olarak aramaya özen gösteriyoruz. 14 ilde TEV şubesi var. Şubeden temsilci arkadaşlarımız, genel merkezden yönetici arkadaşlarımız, Yönetim Kurulu üyelerimiz bağışçılarımızı tek tek arayarak ilgileniyor, hal hatırlarını soruyoruz. Ankara’daki Sedef Ölçer Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdumuzun kapılarını Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına açtık. Türkiye'de yaşayan insanların çok önemli bir erdemi var: Yardımseverlik. Bu sayede zor zamanlarda kenetlenebiliyor ve büyük güçlükleri aşabiliyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, herkes bir umut ışığı yakabilir.” diye konuştu.


Korona Kahramanlarına Vefa Fonu ile 200’e yakın çocuğa burs desteği
TEV, pandemi döneminde bizim için sevdiklerini arkada bırakarak bu mücadelenin ön saflarında yer alan ve maalesef virüs sebebiyle hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanları kahramanlarımızın çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için “Korona kahramanlarına destek, çocuklarına gelecek” sloganıyla ‘TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdi. Bu süreçte KAHEV’le güçlerini birleştirdiklerini söyleyen Seda Ekincioğlu Oral, ““Bizim gibi tüm eforunu ihtiyacı olan gençlerin eğitimine destek vermek için sarf eden Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’nın (KAHEV) aynı amaca hizmet eden kıymetli girişimlerinin yer aldığı “Emanetiniz, Emanetimizdir” projesiyle güçlerimizi birleştirdik. Beraberce çocuklarımızın eğitim hayatlarında yanında olacağız. TEV olarak korona döneminde virüse yakalanarak vefat eden herkesin çocuğuna ihtiyaç kriterleri gözetilerek destek vermek üzere projemizi büyüttük. Bu doğrultuda virüs sebebiyle vefat eden bireylerin ihtiyaç sahibi çocuklarının başvurularını ayrıca değerlendiriyoruz. Pandeminin devamıyla ilişkili olarak 2021 yılı boyunca öğrencilerimiz burs başvurularını yapabilecekler. Kurumlar ve bireylerin projemize desteğiyle fonumuz bugün itibarıyla 6 Milyon TL’yi aştı. 2020-2021 öğretim yılında 200’e yakın korona mağduru çocuğumuza burs desteği vereceğiz ve eğitim hayatları boyunca yanlarında olacağız.” diye konuştu.


  • BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,54% 0,00
  • EURO

    34,98% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2433,76% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor