İSTANBUL

İSTANBUL Haberleri

Sancaktepe’de masallar konuşuluyor

Her çocuğun rüyasını masallar süsler, her çocuğun mutlaka masal kahramanı vardır.

İSTANBUL 22.02.2021 13:43:00 1191
Sancaktepe’de masallar konuşuluyor

Her çocuğun rüyasını masallar süsler,  her çocuğun mutlaka masal kahramanı vardır. Bu bütün Dünya çocukları için geçerlidir. Çocuklar bazen o masal kahramanlarının yerinde olur oyunlar oynar. O kahramanlar çocuklara ilham verir. Ülkemizin kültüründe yer alan Anadolu Masalları çocukluğumuzun anılarını süsler. Sancaktepe’de 9 öğretmen bir araya gelerek oluşturdukları MASAL DENİZİM PROJESİ ile masal dünyasına yolculuk başlatıyor. 
 

Bir çocuğun minik kalbinde, masalların kocaman hayal dünyası egemendir. Öyle ki geçmiş ve gelecek arasında güzel bir zaman örgüsünü oluşturur masallar. 
Sancaktepe Hüseyin Temizel İlkokulu’nun başlattığı Masal Denizim Projesi’ne katılan tüm okullar proje yürütücüsü olarak bulunuyor. 

Bu proje ile Görme Engelli Çocuklar Masal dinleyecek
Masal Denizim Projesi masal kültürünü yaygınlaştırmanın yanında, görme engelli çocuklarımıza masallar seslendirme gibi önemli bir toplum hizmeti hedefi var.

9 Öğretmen bir araya gelerek oluştu
Masal Denizim adlı eTwinning projesini, 9 öğretmen bir araya gelerek oluşturdu. Projeye katılan öğretmenler, kendi kültürümüze ait Anadolu Masallarını ele alıyor ve öğrencilerinin de sürece aktif olarak katılmasını sağlıyor. Projede; pandemi şartlarında uzun süre ekran karşında kalan öğrencilerin hayal dünyalarına sihirli bir giriş yaparak kendilerini keşfetmeleri ve kendi masal kitaplarını yazarak, sayfalarını süsleyerek ve seslendirerek bir ürün ortaya koymaları hedefleniyor. Masal kitabının kapağını tasarlama yarışması da proje sürecini tamamlayan harika bir düşünce.

Öğrenciler Anadolu Masalları ile buluşuyor
Kültürümüzün eşsiz hazinesi olan ve unutulmaya yüz tutmuş Anadolu Masalları ile buluşacak olan öğrenciler, akranlarıyla bir araya gelerek masal yazarlarıyla tanışacak ve masal yazmanın püf noktalarını öğrenerek güzel bir deneyim yaşayacaklar.
Projeye katılan okulların Okul Müdürleri Masal Denizim eTwinning projesi ekibine başarılar diledi.

PROJEYE KATILAN ÖĞRETMENLER
Gurbet SELİMOĞLU - Hüseyin Temizel İlkokulu
Necla KARANFİL - Sancaktepe Safa İlkokulu
Canan Gökçe BUDUR-  Sancaktepe Safa İlkokulu
Mehtap TOPCU- Şakir Demir İlkokulu
Özlem ESMER- Hüseyin Temizel İlkokulu
Gökşin Deniz DURAK BÜLBÜL- 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu
Ezgi DİL- Halime Hatun İlkokulu
Seda DİNÇÇAĞ – Şakir Demir İlkokulu
Nazmiye ARSLAN- Şakir Demir İlkokulu

Tevfik Erk / İstanbul


 

  • BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,79% -0,11
  • EURO

    47,01% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4276,09% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

HABERLER

Engel tanımayan icat "Yol Arkadaşım"

UV filtresi olmayan gözlükler faydadan çok zarar getiriyor

Katlanıp açılan bir Ultra deneyimine hazır olun

Zayıflama Trendlerine Kanmayın

Matematik Alarm Veriyor: LGS ve YKS Hazırlığında Her 10 Talepten 7’si Matematik Özel Derse

Yandex Türkiye, Maps Uygulamasında Şehirlerdeki Simgesel Yapıları Artık 3 Boyutlu Gösteriyor

BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE COŞKU 28 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Modern dijital radyografi, ağız ve diş sağlığında önemli bir yere sahip!

Türkiye’deki Yapay Zeka Girişimlerinin sayısı 8 yılda 17 katına çıktı

TOSFED Yetenekli Gençleri Arıyor

Sınav sabahı kahve ve enerji içeceğine dikkat!

Ressam Ömer Onay'ın 'Bilinç Akışı' sergisi AKM'de ziyarete açıldı

Sınav Yaklaşıyor: Kadir Has Üniversitesi'nden Adaylara Altın Değerinde Tavsiyeler

LÖSEV ANTALYA YENİ OFİSİYLE UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Arhavililer İstanbul’da Horonla Yazı Karşıladı

Perşembe 27.8 ° / 19.8 °
Cuma 30 ° / 19.9 °
Cumartesi 29.7 ° / 20.8 °