Sancaktepe'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme” Toplantısı düzenlendi.

İSTANBUL 10.04.2021 12:24:00 1074
Sancaktepe

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme” Toplantısı düzenlendi.


09 Nisan Cuma günü Kaymakamlık toplantı salonunda Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya: Aile Bürodan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yavuz Cengiz, Sancaktepe Belediye Başkan Yardıcısı Av. Ümit Şahin, Kamu kurum müdür ve amirlerinin yanı sıra STK temsilcileri de katıldı.


Sancaktepe’de , Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık eden Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz.” dedi.


Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi “şiddete sıfır tolerans” ilkesiyle hareket ettiklerinin altını çizen Kaymakam Çakıroğlu, “Bizim inanç ve medeniyetimiz, yaratılmışların en değerlisi olan insana şiddeti asla kabul etmiyor. Kadına şiddeti bir suç olarak görüyoruz. Bu konuda tüm kurumlarımızla, şiddet olaylarının yaşanmaması için yapılması gerekenler konusunda ortak çalışıyoruz. Şiddete “sıfır tolerans” diyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız" ifadelerini kullandı.


İlçe genelinde yürütülen kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının değerlendirdiği toplantıda, Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan sunumlar yapıldı.


Toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için hayata geçirilen KADES (Kadın Destek Uygulaması), elektronik kelepçe uygulamasının yaygınlaştırılması; kurumlar arası ortak veri ağının oluşturulmasının yanı sıra farkındalık çalışmaları, Emniyet ve Jandarma bölgelerinde alınan asayiş tedbirleri, kurumlararası işbirliği, şiddetle etkin mücadele konuları ele alındı.

 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı