Sancaktepe'de Geleneksel Sokak Oyunlarını tanıttılar

Sultan II.Abdulhamid Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet isimli eTwinning projesini gerçekleştirdi

EĞİTİM 18.05.2021 06:52:00 3290
Sancaktepe

Sultan II.Abdulhamid Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi , İngilizce Öğretmeni BUKET KARLIDAĞ önderliğinde 6.sınıf öğrencileriyle birlikte “INVITATION TO TRADITIONAL STREET GAMES(GELENEKSEL SOKAK OYUNLARINA DAVET)”isimli eTwinning projesini gerçekleştirdi. Projede Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Türkiye olmak üzere 3 farklı ülke ve 6 farklı okul yer aldı.
 

Invitation to Traditional Street Games projesi, teknolojinin çocukları esir aldığı şu dönemde çocuklara bir nebzede olsa geleneksel sokak oyunlarını hatırlatmayı, sokak oyunlarının nesilden nesile aktarılarak yaşatılmasına katkı sağlamayı ve sokak oyunlarının dünya çocuklarına tanıtmayı amaçlayan bir projedir.
 

Aralık ayında başlayan proje 10-13 yaş grubu aralığındaki öğrencilerin dahil olduğu, 3 ülkeden 6 öğretmen, 112 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası eTwinning projesinde hem eğlendiler hem de unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını oynayarak oyunların nesilden nesile aktarılmasına katkı sağladılar. Proje sayesinde diğer ülkelerdeki partnerliyle iletişim halinde olan çocuklar bu sayede yabancı dil becerilerini de geliştirme fırsatı da bulmuş oldu.
 

Konuyla ilgili fikirlerini belirten okul İngilizce Öğretmenlerinden Buket Karlıdağ, ”İçerde ve dışarda oynanan çok fazla sokak oyunu var ama ne yazık ki günümüzde çocuklar bu oyunlardan habersiz teknolojinin tutsağı olmuş durumda. Biz de bu projeyle çocuklara sadece bilgisayarda değil sokakta da oyun oynayabileceklerini hatırlatmak istedik. Sokak oyunlarımızın unutulmaması için bu çok önemli.” dedi.
Projeye dahil olan 15 öğrenci her ay belirlenen oyunu oynayarak hem eğlendiler hem de fiziksel, bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirdiler. Projede yaptıkları karışık okul etkinlikleri sayesinde iş birlikçi öğrenmeyi gerçekleştirerek ortak ürünler ortaya koydular.

Tevfik Erk / İstanbul

 


  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor