Sancaktepe'de 200 gram ekmek 1,25 liradan satılacak

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı.

İSTANBUL 7.01.2022 03:12:00 704
Sancaktepe

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı.

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı. Bu vesileyle vatandaşın, ev ekonomisinde tasarruf etmesi amaçlanıyor. 

Hayata geçen uygulama ile ilçede bulunan 2 fırın ve 50 işyeri ile anlaşan Sancaktepe Belediyesi, günlük 20 bin adet 200 gram ekmeği vatandaşın sofrasına anlaşmalı esnaflar aracılığı ile bugün sunmaya başladı. Bu vesileyle vatandaşın ucuza ekmek alarak ev ekonomisinde tasarruf etmesi amaçlanıyor. Uygulamanın sürekli olmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, günlük satılan ekmek sayısını takip edeceklerini ve buna göre de rakamların artırılabileceğini belirtti.

"VATANDAŞ, EKMEK KUYRUĞUNA MAHKUM OLMAYACAK" 
Böyle bir uygulamayı başlatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Fırıncılar Odamızla anlaşmamızı yaptık. Bugün 20 bin ekmekle başladık. Bu ekmeklerin, Sancaktepe'de anlaştığımız bakkal ve marketlerimize ulaşmasına aracılık edeceğiz. Belediyemizin 1,25 liraya ekmek etiketlerini gören vatandaşımız buralardan ucuza ekmek alabilecek. Bu sayede vatandaş ekmek kuyruğuna mahkum olmaktan kurtulacak" açıklamasını yaptı. 
Vatandaşlar ise Belediye’nin yapmış olduğu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bir markete ekmek almaya gelen 60 yaşındaki Abdurrahman Öztürk; evde 14 kişi yaşadıklarını bu yüzden de günde en az 20 ekmek aldıklarını söyledi. Belediyeye, ekmeğin fiyatını bu şekilde düşürmeye aracılık ettiği için teşekkür eden Öztürk, "Ekonomik olarak biraz zor durumdayız. O yüzden bu fiyatlar bizim için çok iyi oldu. Kuyruğa girmekten de kurtulacağız" şeklinde konuştu. 
58 yaşındaki Abdulselam Öztürk de "Bu uygulama bize hayırlı uğurlu olsun. Ekmek pahalı. Bu millet ne yapsın. Herkes alamıyor bu fiyatlara. O yüzden ekmeği ucuza satmaları çok iyi oldu. Bu vesileyle biz de ev ekonomisinde tasarruf edeceğiz.Kıymetli Belediye Başkanımıza getirdiği uygulamadan ötürü teşekkür ederiz, Allah kendisinden razı olsun " dedi.


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı