Sancaktepe'de 200 gram ekmek 1,25 liradan satılacak

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı.

İSTANBUL 7.01.2022 03:12:00 992
Sancaktepe

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı.

Sancaktepe Belediyesi, hem ilçe halkının hem de ilçe esnafının bütçesine katkı sağlamak amacıyla 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satışına aracılık yapmaya başladı. Bu vesileyle vatandaşın, ev ekonomisinde tasarruf etmesi amaçlanıyor. 

Hayata geçen uygulama ile ilçede bulunan 2 fırın ve 50 işyeri ile anlaşan Sancaktepe Belediyesi, günlük 20 bin adet 200 gram ekmeği vatandaşın sofrasına anlaşmalı esnaflar aracılığı ile bugün sunmaya başladı. Bu vesileyle vatandaşın ucuza ekmek alarak ev ekonomisinde tasarruf etmesi amaçlanıyor. Uygulamanın sürekli olmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, günlük satılan ekmek sayısını takip edeceklerini ve buna göre de rakamların artırılabileceğini belirtti.

"VATANDAŞ, EKMEK KUYRUĞUNA MAHKUM OLMAYACAK" 
Böyle bir uygulamayı başlatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Fırıncılar Odamızla anlaşmamızı yaptık. Bugün 20 bin ekmekle başladık. Bu ekmeklerin, Sancaktepe'de anlaştığımız bakkal ve marketlerimize ulaşmasına aracılık edeceğiz. Belediyemizin 1,25 liraya ekmek etiketlerini gören vatandaşımız buralardan ucuza ekmek alabilecek. Bu sayede vatandaş ekmek kuyruğuna mahkum olmaktan kurtulacak" açıklamasını yaptı. 
Vatandaşlar ise Belediye’nin yapmış olduğu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bir markete ekmek almaya gelen 60 yaşındaki Abdurrahman Öztürk; evde 14 kişi yaşadıklarını bu yüzden de günde en az 20 ekmek aldıklarını söyledi. Belediyeye, ekmeğin fiyatını bu şekilde düşürmeye aracılık ettiği için teşekkür eden Öztürk, "Ekonomik olarak biraz zor durumdayız. O yüzden bu fiyatlar bizim için çok iyi oldu. Kuyruğa girmekten de kurtulacağız" şeklinde konuştu. 
58 yaşındaki Abdulselam Öztürk de "Bu uygulama bize hayırlı uğurlu olsun. Ekmek pahalı. Bu millet ne yapsın. Herkes alamıyor bu fiyatlara. O yüzden ekmeği ucuza satmaları çok iyi oldu. Bu vesileyle biz de ev ekonomisinde tasarruf edeceğiz.Kıymetli Belediye Başkanımıza getirdiği uygulamadan ötürü teşekkür ederiz, Allah kendisinden razı olsun " dedi.

  • BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,32
  • GRAM ALTIN

    7351,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

HABERLER

KADIN HASTALIKLARINDA İZSİZ CERRAHİNİN 7 ÖNEMLİ AVANTAJI

“Bitter Çikolata Yaşlanmayı Yavaşlatıyor, Ancak Bilinçli Tüketilmeli”

Kadir Has Üniversitesi Koordinasyonunda Küresel Bir Siber Güvenlik Modeli

YEŞİLAY’DAN ÇOCUK DOSTU DİJİTAL OYUNLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Ramazan yoğunluğunda gıdanın değerini korumak “doğru lojistik” ile mümkün

İftarda hızlı ve aşırı yemek metabolizmayı zorluyor!

72. Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Turizm, Gastronomi ve Ağırlama Sektörünün Öncü İsimleri “Ağırlama Sisteminde Ekosistem” Temasıyla FSUMMIT 2026’da Buluştu.

LİSELİ GİRİŞİMCİLERE YÖNELİK “AI STARTUP STUDIO” PROGRAMI SONUÇLANDI

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Türk Otelcilik Sektöründen Küresele Güçlü Bir Adım:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Gelenekten Geleceğe” temasıyla Çeşme-Ankara rotasında 61.kez Türkiye yollarına çıkmaya hazır

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İP UÇLARI

14-24 Yaş Arasındaki Gençleri Hayata Hazırlayan Uluslararası Gençlik Ödülü Programı Türkiye’de 21 Bini Aşkın Öğrenciye Ulaştı

Ramazan’da Tatlı Keyfi Hafifliyor: Ekici’den Protein Zengini Bir Tatlı

Perşembe 6.8 ° / 4.5 °
Perşembe 6.8 ° / 4.5 °
Cuma 5.1 ° / 3.6 °