Sancaktepe`de Şehit ve Gazi Yakınları Onuruna Yemek verildi

Sancaktepe`de Şehit ve Gazi Yakınları Onuruna Yemek verildi

YEREL 28.09.2019 22:20:12 176
Sancaktepe`de Şehit ve Gazi Yakınları Onuruna Yemek verildi
SANCAKTEPE -  Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle  Kahraman Gaziler ve Şehit Aileleri onuruna Sancaktepe Motta tesislerinde yemek programı düzenledi.
Düzenlenen yemek programına Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Şen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mete Güngör ve kamu kurum müdürleri, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.
Kaymakam Çakıroğlu ? Gaziler Günü, Tüm gazilere kutlu olsun?
Burada yapılan konuşmalarda Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ?Bugün, şehitlik niyetiyle giriştiği mücadeleden gazilik onuruyla çıkan kahramanların şan ve şeref günüdür. Gaziler Günü, canlarını bu aziz millete adayan tüm gazilere kutlu olsun.
Şehitlik ve gazilik mertebesi millî ve manevi değerlerimize göre şereflerin en büyüğü, makamların en yücesidir. Hem Hakk?ın hem de halkın nezdinde bu rütbelere erişmek büyük bir mazhariyettir.
Milletimizin düşman karşısında en büyük motivasyon kaynaklarından biri gaza ve gazilik ruhudur. Gazilerimiz vatanımızın birliğini korumak, milletimizin dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş yiğitlik abideleridir.? Şeklinde konuştu.
Başkan Döğücü ? Şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir.?
Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ise konuşmasında ? 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını vermiştir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak bu günü ?Gaziler Günü? olarak kutlamaktayız. Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Şair Mithat Cemal Kuntay bu durumu; ?Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır? diyerek en güzel şekilde ifade etmiştir. Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve millet­çe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay-yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor