Sancaktepe`de Okuma Yazma Seferberliği değerlendirme toplantısı yapıldı

Sancaktepe`de Okuma Yazma Seferberliği değerlendirme toplantısı yapıldı

YEREL 7.01.2019 03:52:22 509
Sancaktepe`de Okuma Yazma Seferberliği değerlendirme toplantısı yapıldı
SANCAKTEPE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi  Emine Erdoğan´ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Sancaktepe ilçesinde Okuma Yazma Seferberliği kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı yapıldı.
Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen toplantıya; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mete Güngör, İlçe Müftüsü Muammer Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Yıldız, Sancaktepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Özdemir, Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Dede, Okul Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.
03 Ocak Perşembe günü Sarıgazi Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantını açılış konuşmasını yapan Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Dede; ?  ?Okuma Yazma Seferberliği Projesi? ile okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır ? dedi.
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu ise, okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemizde gerekli alt yapıların yapıldığını ve okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız için başlatılan seferberliğe büyük bir gayret ve özveriyle çalışıldığını belirtti.
Toplantıda yaptığı konuşmada projenin önemine dikkat çeken Kaymakam Adnan Çakıroğlu ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve muhterem eşlerinin himayesinde başlatılan bu seferberlik durumun ciddiyetinin ortaya konulması adına son derece önemli bir mesajdır. Bizler de büyük bir sorumlulukla hareket ederek bu projenin gerekliliğini yerine getirmek zorundayız. Bu projenin hedef kitlesi olan halka inme adına mülki idare amirinden kurum amirine, muhtarından kanaat önderine kadar toplumun her kesiminden insanın bu sorumluluğun altına girmesi gerekmektedir. Bu projenin gerekliliklerini, inşallah el birliğiyle ilçemizin adına, şanına yakışır bir şekilde yerine getireceğiz ? şeklinde konuştu.
Okuma Yazma Seferberliği kapsamında 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 85 adet kurs açıldığını belirten Kaymakam Adnan Çakıroğlu, bu kurslara 1546 kursiyerin katıldığını, bunların 1491?nin kadın kursiyer olduğunu ve 737 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.
Konuşmalarından ardından Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Dede tarafından okuma yazma seferberliği projesi kapmasından 2018 yılında yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yapıldı. Ayrıca İlçemiz de TÜİK tarafından tespiti yapılan okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ait istatistikler paylaşıldı.
Okuma Yazma Seferberliği Projesi kapsamında 2019 yılında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve çeşitli istişarelerin ardından toplantı sona erdi.
Okuma Yazma Kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar, Mahalle Muhtarlıkları, Okul Müdürlükleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile başvuru yapabilir.

  • BIST 100

    9146,14%0,73
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı