Sancaktepe?de öğrenciler ilk dönem karnelerini aldı

Sancaktepe?de öğrenciler ilk dönem karnelerini aldı

YEREL 27.02.2019 01:06:08 349
Sancaktepe?de öğrenciler ilk dönem karnelerini aldı
SANCAKTEPE -  2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile öğrenciler ve veliler karne heyecanı yaşadı. Tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe İlçesinde de 81 583 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdiler.
Sancaktepe ilçesinde her yıl bir okulda düzenlenen karne dağıtım töreni bu sene Sancaktepe Şehit Ömer Halisdemir ilk ve ortaokulunda düzenlendi.
18 Ocak Cuma Günü Şehit Ömer Halisdemir İlk ve Ortaokulunda düzenlenen 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem karne dağıtım törenine;  Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük,  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Cumhur İttifakı Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, İlçe Milli Müdürü Hüseyin Aydoğdu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mete Güngör, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sani Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mustafa Yıldız, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Ömer Halisdemir İlk ve Ortaokulunda düzenlenen Karne dağıtım töreninde kısa bir bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ; ? Sevgili öğrenciler 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde dinlenmeyi hepiniz hak ettiniz. Bu yarıyıl tatilinde dinlenmeyle birlikte, derslerde eksiklerinizi gidermeye çalışacağınıza ve ikinci yarıyıla hazır halde geleceğinize eminim. Araştırma, inceleme, gözlem yapma ve en önemlisi de bol bol kitap okumaya yönelmelisiniz? dedi.
Konuşmasında öğrencilerimiz üzerinde büyük emeği olan öğretmenlere de teşekkür eden Başkan İsmail Erdem konuşmasına şu şekilde devam etti ?Eğitimin üç önemli etkenlerinden biri olarak, sizlere öğrencilerimiz üzerindeki emeklerinizden dolayı teşekkür etmek isterim. Çocuğunuzun karnesi sizin beklentilerinizi karşılamamış olabilir. Bu durumda onlara, şefkatle yaklaşın. Çocukların özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmanızı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici yaklaşımlar benimseyin. İkinci yarıyılda telafisinin olduğunu unutmayarak onlardan desteklerinizi esirgemeyin. Geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm eğitim camiası ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.? şeklinde sözlerini tamamladı.
Bugün ilçede yarı yıl tatiline girecek olan 81583 öğrencimizi ve 4643 öğretmeni öncelikle tebrik eden Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu konuşmasında ? Çalışmalarından, emeklerinden, başarılarından  dolayı öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum ? dedi.
 Velilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Adnan Çakıroğlu,  ??Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Onların başarılarına olduğu kadar başarısızlıklarına da sahip çıkmalı, sevgi ile yaklaşmalıyız. Onları asla kırmadan ve incitmeden; doğru yönlendirme, sorunların kaynağına ulaşma ve çözüm yollarını arama konularında sizlerden azami gayret bekliyorum. İkinci dönemde eksiklerini tamamlayıp daha başarılı olmaları öğretmenleri ile iletişim içerisinde birlikte hareket edip, onlara vereceğiniz destekle ancak mümkün olacaktır ?? ifadelerini kullandı.
 Kaymakam Çakıroğlu, "Eğitim iyi insan yetiştirmeye yarıyorsa eğitimdir. Araştıran, doğruyu bulan, doğrunun peşinde koşan ve doğru bilgiyi, hakikati bulma noktasında istekli olan gençler yetiştirmemiz lazım. Eğitimin asıl amacı budur. İyi insanı yakalarsak, iyi insanı yetiştirirsek ondan iyi doktor, iyi asker ve iyi vatandaş olur. Onun için hedefimiz öncelikle iyi insan yetiştirmektir. Onun için öğrencilerimizi millî değerleriyle buluşturmamız gerekiyor. " şeklinde konuştu.
Başarılı bir eğitim-öğretim yarıyılından sonra karnelerini alan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tekrar tebrik eden Kaymakam Çakıroğlu, Öğrenci ve öğretmenlere sevdikleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yarıyıl tatili dileyerek sözlerini noktaladı.
Protokol konuşmalarının ardından Sancaktepe Şehit Ömer Halisdemir İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı yarıyıl sonu gösterileri sergilendi. Öğrencilerin gösterileri izleyenler tarafından keyifle takip edildi.
Programın sonunda sınıfları dolaşan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve Başkan İsmail Erdem, öğrencilere karnelerini vererek; onların heyecanına ortak oldu.
Düzenlenen törenin ardından Sancaktepe?de 141 okulda öğrenim gören 81583 öğrenci ile onlara eğitim veren 4643 öğretmen de yarıyıl tatiline girdi.

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı