Sancaktepe`de Nevruz Bayramı, Coşkuyla Kutlandı

Sancaktepe`de Nevruz Bayramı, Coşkuyla Kutlandı

YEREL 24.03.2019 03:03:13 189
Sancaktepe`de Nevruz Bayramı, Coşkuyla Kutlandı
SANCAKTEPE - Türk Dünyası`nın büyük bir coşkuyla kutladığı, Türk halkların ortak bayramı olan ve baharın gelişini simgeleyen Nevruz, Sancaktepe?de de coşkuyla kutlandı.
Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu tarafından Mustafa Öncel Kültür Merkezinde vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle gerçekleşen program, renkli görüntülere sahne oldu.
21 Mart Perşembe günü düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programına; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mete Güngör, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sani Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mustafa Yıldız, Sancaktepe SHM Müdürü Alper Alp, Sancaktepe SYDV Müdürü Ali Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, ?Nevruz, Türk`ün Bahar Bayramı`dır. Türklerin en eski tarihinden günümüze kadar varlığını sürdüren Nevruz Bayramı, bütün unsurlarıyla, adet ve gelenekleriyle bir Türk bayramıdır ? dedi.
Nevruz, Türk milletinin yüzyıllardır devam edegelen birliğinin simgesi, kardeşliğinin ve kader ortaklığının nişanesi olduğunu belirten Kaymakam Çakıroğlu; Nevruz?un, Türk-İslam âlemini kuşatan binlerce yıllık kutlu bir geleneğin, birlik ve kardeşlik meşalesinin de simgesi olduğunu söyledi.
Başta aziz milletimiz olmak üzere; kardeş ülke ve toplumların Nevruz Bayramı`nı kutlayan Kaymakam Çakıroğlu, Nevruz`un adı gibi tazelenmeye, yenilenmeye ve esenliğe vesile olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
Protokol konuşmalarının ardından İlçemizde düzenlenen Nevruz Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu tarından verildi.
Program sonunda Mustafa Öncel Kültür Merkezi bahçesinde Nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşinin etrafından toplanan protokol tarafından Nevruz`un simgelerinden olan örsün üzerinde demir dövülmesiyle program sona erdi.

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor