Sancaktepe?de Koruyucu Aile Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Sancaktepe?de Koruyucu Aile Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

YEREL 10.04.2019 22:28:47 449
Sancaktepe?de Koruyucu Aile Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı düzenlendi
SANCAKTEPE - Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ?Koruyucu Aile? konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Sancaktepe Kaymakamlığı himayesinde Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Sancaktepe Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşti.
Toplantıya Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Tahsin Kırtman, Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alper Aalp, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mete Güngör, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sani Gündoğdu, Sancaktepe SYDV Müdürü Ali Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mustafa Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü temsilen Komiser İbrahim Özbey, Sancaktepe Belediyesi Sosyal  Yardım İşleri Müdürü Leyla Çakır, Kızılay Sancaktepe Şube Başkanı Hilmi Yazıcı, Yeşilay Sancaktepe Şube Başkanı Dr. Abdullah İnan, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Korucuyu Aile Derneği üyeleri, Koruyucu Aileler ve davetliler katıldı.
10 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Koruyucu Aile Modelinin önemine dikkat çekerek; Koruyucu ailenin, öz ailesinin yanında bakımları sağlanamayan ya da kimsesi bulunmayan çocukların bakım ve yetiştirme sorumluluğunu devlet denetiminde kısa süreli ya da uzun süreli olarak alan kişilerdir olduğunu belirtti.
Çocuklarımızın geleceğimiz olduğuna değinen Kaymakam Adnan Çakıroğlu, sokaklara çıkıldığında gerekli ilgi ve alakayı göremeyen binlerce çocukla karşılaşıldığını, maalesef toplum olarak çocuğun kıymetinin tam olarak bilinmediğini, koruyucu ailelerin bu kıymeti anladığını söyleyerek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ?Koruyucu aile statüsünde yanınıza aldığınız yavrularınıza hiçbir eksiklik hissettirmeden onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Ülkemizin geleceğine, milletimizin geleceğine, her bir çocuğumuza sahip çıkmak suretiyle siz de olumlu anlamda bir taş koyuyorsunuz, o duvarı sağlamlaştırıyorsunuz. Devletimizin geleceğini sağlamlaştırıyorsunuz. Ama hala sahip çıkılması gereken çok sayıda çocuğumuzun olduğunu da hepimiz biliyoruz. İnşallah çocuklarımıza bundan sonra da daha çok sahip çıkacağız. Onları seveceğiz. Onlara aile sıcaklığını, millet sıcaklığını, devletin sıcaklığını her yönüyle hissettireceğiz. Her bir koruyucu ailemizi bir kez daha tebrik ediyor, yapmış oldukları bu hizmetlerden dolayı kendilerine milletimiz adına, devletimiz adına teşekkür ediyorum.? ifadelerinde bulundu.
Kaymakam Çakıroğlu, Koruyucu Ailelerimizin sayısının artmasını dileyerek, konuşmasını tamamladı.
Kaymakam Adnan Çakıroğlu?nun konuşmasının ardından İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Tahsin Kırtman ?Koruyucu Ailelik? konusunda bir sunum gerçekleştirdi ve dinleyicilerin sorularını yanıtladı.
Sunumun ardından Koruyucu Ailelik yapan ve aynı zamanda Koruyucu Aile Dernek Üyesi olan Nesrin Tuğcu, koruyucu aile olma hikâyesini anlattı. Koruyucu Aile Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

HABERLER

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor

Derince Cemevi hızla inşa ediliyor