Sancaktepe`de Engelliler Günü için program düzenlendi

Sancaktepe`de Engelliler Günü için program düzenlendi

YEREL 11.12.2018 01:09:01 194
Sancaktepe`de Engelliler Günü için program düzenlendi
SANCAKTEPE - 3 Aralık Pazartesi günü Samandıra Kültür Merkezinde düzenlenen Dünya Engelliler Günü Özel Programına; Ak Parti İstanbul Millet Vekili Eyüp Özsoy, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.
Programın açılışında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem," Azmin ve inancın önünde hiçbir engelin kalmadığına hep beraber şahitlik yapıyoruz. Hayat bir mücadeledir. Mücadele eden kazanır. Dünya engelliler günü diyoruz. Ancak günler sadece simgesel olarak, senede bir gün gündeme geliyor. Ama 365 gün engelli kardeşlerimizin hatırlanması gerekir? dedi.
Engelli Dinlenme Evinin önemine değinen Başkan Erdem," EDEV projemizle engelli kardeşlerimizin günlük yaşamına, yaşantısına önemli katkılar verdiğimize inanıyoruz. Günlük ortalama 15 engellimizi sabah evinden alarak misafir ediyoruz. İnancımız gereği, insan sevgisi gereği engelli kardeşlerimize bütün fedakârlıkları yaparak hizmet ediyorlar" diye konuştu.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nü kutluyor; engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum diyerek konuşmasına başlayan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ise,  Devlet ve toplum olarak engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, doğru politikalar ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı çözümler üretebilmek; kamu yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti.
Kaymakam Çakıroğlu, ?Yapılan çalışmalar ile sosyal hayatın bir parçası olan engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere hayatın her alanında topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Bu kardeşlerimizin, zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır ? ifadelerini kullandı.
Engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı yasal görevimizin yanında bir insanlık görevi olarak gördüklerinin altını çizen Kaymakam Çakıroğlu,? Sancaktepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan 1166 vatandaşımız Engelli Aylığından, 201 vatandaşımızda Engelli yakını aylığından yararlanmaktadır. Sancaktepe Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğümüzden 2095 vatandaşımız da Evde Bakım Hizmeti Yardımından yararlanmaktadır ? şeklinde konuştu.
Program öncesinde Engelli Dinlenme Evi kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünleri sergisi açıldı.
Programda ilk olarak Türkiye?nin değişik yörelerine ait halk oyunları gösterisi yapıldı. Yöresel kıyafetler eşliğinde sunulan halk oyunlarına zaman zaman salonda bulunanlar alkışları ile eşlik etti.
 

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı