Sancaktepe`de Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sancaktepe`de Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

YEREL 14.10.2019 00:37:10 159
Sancaktepe`de Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
SANCAKTEPE- Sancaktepe ?de Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Yapılan ve Yapılması planlanan çalışmaların anlatıldığı Geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
09 Ekim Çarşamba günü Mustafa Öncel Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu,Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, İstanbul Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Stratejisi Proje Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü Dr. Figen Üzer, Kamu Kurum Müdür ve Amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, cami imamları ve Mahalle Çalışma Birimleri üyeleri katıldı.
Bağımlılıkla mücadele toplantısında konuşan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu; Ülke genelinde olduğu gibi İlçemiz ?de de her türlü bağımlılıkla topyekûn mücadele edildiğine işaret ederek, bağımlılıkla mücadelenin bir süreç olduğunu, bu sürecin ise en iyi şekilde yürütülmesi gerektiğini, bağımlılıkla mücadele amacıyla 3 yıldır yürütülen başarılı çalışmaların bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada artarak devam edeceğini söyledi.
Bağımlılıkla mücadele konusunda ilçede gerçekleştirilen çalışmaları ve bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ilerlemeleri anlatan Kaymakam Adnan Çakıroğlu, Madde bağımlılığının tedavisinde koruyucu ve önleyici çalışmaların önemine dikkat çekti.
Sancaktepe Bağımlılık Danışma Birimi tarafından yapılan stant çalışmalarının ve verilen eğitimlerin halkı bilinçlendirme konusunda farkındalık oluşturduğunun altını çizen Kaymakam Çakıroğlu, bugüne kadar 7000 kişiye ulaşıldığını belirterek, bu rakamın hızla artmasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Kaymakam Çakıroğlu?nun konuşmasının ardından İstanbul Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Stratejisi Proje Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü Dr. Figen Üzer yaptığı sunumda İstanbul`daki bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında ve İstanbul Valiliğin 2017 yılında başlattığı Bağımlılık Danışma Birimlerinin ve Mahalle Çalışma Birimlerinin mevcut durumu ve ilerleme süreci hakkında sunum yaptı. Ayrıca dünyadaki son gelişmelerin neler olduğunu, tedavi konusunda dünyada ne gibi trendler olduğundan bahsetti.
Sunumların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin paylaşıldığı Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Toplantısı, yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi.

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor