Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu

Türkiye’nin ilk ve tek Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okul, Sancaktepe ilçesinde öğrencileri ile Yaz Okulunda buluşmanın ve eğitime merhaba demenin heyecanını yaşadı.

EĞİTİM 15.06.2021 12:08:00 5450
Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu

Türkiye’nin ilk ve tek Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okul, Sancaktepe ilçesinde öğrencileri ile Yaz Okulunda buluşmanın ve eğitime merhaba demenin heyecanını yaşadı.

Türkiye’nin ilk ve tek Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okul, Sancaktepe ilçesinde öğrencileri ile Yaz Okulunda buluşmanın ve eğitime merhaba demenin heyecanını yaşadı. 

Havanın da yağmurlu olması nedeniyle okulun içinde düzenlenen törene, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan, İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akhan, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Caner Şenşan, Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erkan Yavuz, Okul Müdürleri, Okulun Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
 

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Okul Müdürü Erkan Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve Kaymakam Adnan Çakıroğlu yaptıkları konuşmada öğrencilere başarılar dilediler.  Öğrenciler adına bir öğrenci konuşma yaptı. Öğrenciler İlçe Müdürü, Belediye Başkanı ve Kaymakama bir çiçek takdim ettiler ve açılışta yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiler.  Konuşmaların ardından  Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan ettiği dua ile tören sona erdi. 
 

Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erkan Yavuz; “ Yaz okulunda bir yılın özetini yapacağız.  Okulumuzun bu günlere gelebilmesi için çok yoğun çaba harcadık. Bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için yaz okulumuz hayırlı olsun” dedi.

Okul öğrencilerine pek çok imkân sağlıyor
21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması hedefi ile program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu İmam Hatip Liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor. 
İstanbul / Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde, “Fen ve Teknoloji” programı uygulanmaktadır. "Gelecek Teknolojide, Teknoloji Geleceğin Okulunda" şiarıyla açılan okulda yeni nesil teknoloji dersleri çağın gereklerine uygun olarak verilmektedir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında açılan okulda hazırlık sınıfında öğrenim görmekte olan öğrenciler ağırlıklı olarak İngilizce ve teknoloji dersleri görmektedir. Yeni dönemde LGS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile 60 erkek öğrenci kontenjanı olan okul, öğrencilerine pek çok imkân sağlıyor.

Üç Dilde İletişim Becerisiyle Dünyaya Açılıyor
Hazırlık sınıfında öğrenciler İngilizceyi dilin dört temel becerisine göre Türk ve ana dili İngilizce olan(native) öğretmenler eşliğinde "aracı dil-siz"  eğitim yaklaşımıyla uluslararası düzeyde öğrenme imkanına sahip olacaklar. İngilizce ile beraber Arapça ve isteğe bağlı olarak Çince ya da Japonca dillerinden birini öğrenme imkânı sunan Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesinde dilin daha iyi öğretilebilmesi adına yurt içi ve yurt dışı dil kampları ve "Tutorial" sistemle birebir eğitim uygulaması yapılıyor.
Haber : Tevfik Erk / İstanbul

 


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı