Sancaktepe İlçesinde Yenidoğan Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor

Sancaktepe İlçesinde Yenidoğan Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor

YEREL 12.06.2020 01:33:21 548
Sancaktepe İlçesinde Yenidoğan Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor
Yenidoğan Çok Programlı Lisesi 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Yenidoğan Anadolu Lisesi olarak eğitime devam edecek.
Sancaktepe ilçesi yeni bir Anadolu Lisesi?ne daha kavuşmuş oldu. Yenidoğan Çok Programlı Lisesinin teknik bölümünde ki öğrenciler meslek lisesinde eğitimine devam edecek. Okulun yenilenen eğitim kadrosu ile Sancaktepe  ilçesine eğitim de renk katacak çalışmalara imza atması bekleniyor. Okul fiziki olarak eski de olsa İlçenin yeni Anadolu Lisesi oldu.
Dinamik bir öğretmen kadrosu ile öğrenciler için motivasyona önem veren, öğrencinin kendini keşfetmesine yardımcı olmaya yönelik eğitim programları ile örnek okul olmaya hazırlanıyor.
Okul yönetimi şu anda; ?  Üniversite sınavlarına hazırlık yapılması, Öğrencilerin üniversiteleri ve meslekleri tanımasına  yönelik rehberlik sunulması, sosyal etkinliklere önem verilmesi, öğrencilerin isteklerine önem verilmesi, Öğretmen- Öğrenci ve Veli işbirliğine dayalı çalışmaların yürütülmesi, projelere önem ve öncelik verilmesi, Okula ulaşmanın çok kolay olması, okulun merkezi bir konumda olması, Mezunlarla güçlü bir bağın oluşmasını sağlamak, öğrencilerin mezun olduktan sonra da okul ile bağını koparmaması , öğrencilerin kendini aile ortamında  hissettiği bir okul olması.? İçin çalışmalar gerçekleştiriyor.
Yenidoğan Anadolu lisesi Müdürü Hatice Erman, okulun sözel, eşit ağırlıklı, sayısal ve yabancı dil alanında seçme yapacak olan öğrenciler için şu bilgileri verdi.
Sözel Alanı ; Bu bölümü seçen öğrenciler haftada 10 saat Türk Dili ve edebiyatı öğrenimi görecek. Felsefe , birinci ve ikinci yabancı dil gibi zorunlu derslerin yanında Temel Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi, Coğrafya ve Girişimcilik derslerini de görecek.
Eşit Ağırlık Alanı ; Bu bölümü seçen öğrenciler haftada 8 saat Türk Dili ve Edebiyatı ve 8 saat matematik öğrenimi alacak.  Felsefe, Birinci ve İkinci Yabancı Dil gibi zorunlu derslerin yanında Tarih, Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi, Coğrafya ve Girişimcilik Derslerini de görecek.
Sayısal Alan; Bu bölümü seçene öğrenciler haftada 12 saat Fen ( Fizik- Kimya- Biyoloji ) ve 6 saat Matematik öğretimi alacak.  Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Birinci ve İkinci Yabancı Dil  gibi zorunlu derslerde görecek.
Yabancı Dil Alanı; Bu bölümü seçen öğrenciler haftada 16 saat İngilizce öğrenimi görecek.  Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı ve Felsefe gibi zorunlu derslerin yanında Almanca, temel Matematik, Diksiyon ve Girişimcilik dersleri de görecek.
HABER Tevfik Erk / İstanbul

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,52% 0,24
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2493,11% 1,26
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı