Sabancı Üniversitesi, Ayvalıklı öğrencilere 224 adet bilgisayar tahsis etti

Sabancı Üniversitesi bilim ve teknoloji ağırlıklı eğitimler için Ayvalıklı öğrencilere 224 adet bilgisayar tahsis etti

EĞİTİM 25.11.2020 09:15:00 2442
Sabancı Üniversitesi, Ayvalıklı öğrencilere 224 adet bilgisayar tahsis etti

Sabancı Üniversitesi’nin Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirdiği Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi; ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen uzaktan (online) eğitim programlarına devam ediyor.

Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde gerçekleşecek bilim ve teknoloji ağırlıklı eğitim programları için Sabancı Üniversitesi Ayvalık bölgesindeki 23 okula toplam 224 adet bilgisayar tahsis etti.

Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi, dünyanın problemlerinden haberdar, sorunlara çözüm bulma isteği ve yetisi olan, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirebilecek bireyler yetiştirme amacıyla hayata geçirdiği eğitim programlarına, 20 Kasım 2020 tarihinde Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan ek protokol ile yenilerini ekledi.

Protokol imza törenine Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Özge Toygar, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve Sabancı Üniversitesi İş Geliştirme Direktörü Cenk Bayırlı’nın yanı sıra eğitim programlarından faydalanacak 23 okulun müdürleri de katıldı. Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada “Biz, çocuklarımızın bilimle ve teknoloji ile buluşması, çağın gereklerine göre donatılmasını istiyoruz. Türk Eğitim Sistemi'nin de amacı bu. Bu yolda Sabancı Üniversitesi bize geçtiğimiz yıldan bu yana çok ciddi destekler veriyor. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi teknoloji ile buluşturuyorlar.” dedi.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Bilim ve Teknoloji Ağırlıklı Eğitimler

Topluma fayda sağlamak üzere çocukların eğitim ve eşitlik hakkını gözeterek bilim ve teknoloji ağırlıklı eğitimler düzenleyen Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde ortaokul ve lise öğrencileri, geleceğin teknolojileriyle ilgili en temel bilgileri öğrenecekler.

23 Kasım tarihinde başlayacak ve yıl boyu sürecek programlarda öğrenciler Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinden eğitim alacak. Ortaokul ve lise öğrencileri, Sabancı Üniversitesi Temel Geliştirme Direktörlüğü tarafından sunulacak 21. Yüzyılın en büyük sorunlarından biri olan Küresel Isınma ve İklim Değişikliği, Gen Düzenleme ve CRISPR teknolojisi, Algoritmalar ve Sosyal Medya eğitimlerinin yanı sıra Sabancı Üniversitesi Diller Okulu tarafından verilecek uzun soluklu İngilizce eğitimi görecekler. Sabancı Üniversitesi fabrikasyon laboratuvarı Collaboration Space’den alacakları programlama dili Python, 3 boyutlu yazıcılar, 3 boyutlu modelleme derslerine ek olarak Toplumsal Duyarlılık Projeleri eğitimlerine de katılacaklar. BilimKahramanları Derneği ve IBM işbirliğinde planlanan Siber Güvenlik, Tasarım Odaklı Düşünme, Yapay Zeka vb. eğitimlerden de faydalanacak olan öğrencilere, eğitimler süresince Defne Muhtar Kent Eğitim Vakfı bursiyerleri gönüllü olarak rehberlik edecek.


  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

HABERLER

Gazeteci derneklerinden güç birliği kararı

Çekmeköy'de İYİ Parti hız kesmeden devam ediyor

Sancaktepeli gençler Teknoloji Şenliği'nde boy gösteriyor

Sancaktepe'de Teknoloji Şenliği Başlıyor

TİP'İN SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI CANLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Cemil Cebir, Şehrine Sahip Çık dedi

Sancaktepespor Kulübü Şampiyonluğu kahvaltı programı ile kutladı

Memleket Partisi Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Adem Kaya çalışmalarına başladı

Sancaktepe'de büyük eğitim atılımını devam ettireceğiz

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nden Başhekim Doç. Dr. Gökhan Yaprak'a ziyaret

TİP'in Sancaktepe Belediye Meclis Üyeleri tanıtımlara başladı

ÇEKMEKÖY MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Selim Altun, Çekmeköy'de basın ile bir araya geldi

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Toksik’ kişilerin tarifini yaptı!

Halkbank Üreten Kadınlar Akademisi Master Class Eğitimleri tamamlandı