Örnek bağa “Sevgi” dolu dokunuş

Lüleburgaz Belediyesi’nin kendisine ait örnek bağda üretmeye başladığı üzüm, domates, biber, salatalık, karpuz, kavun, kabak gibi 7 çeşit ürün Sevgi Mutfağı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına gönderilecek.

YEREL 3.08.2021 13:21:00 3038
Örnek bağa “Sevgi” dolu dokunuş

Lüleburgaz Belediyesi’nin kendisine ait örnek bağda üretmeye başladığı üzüm, domates, biber, salatalık, karpuz, kavun, kabak gibi 7 çeşit ürün Sevgi Mutfağı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına gönderilecek. Atıl bir durumdayken toprağın işlenmesiyle verimli hale getirilen bağda yüksek kalitede üzüm de üretilmeye başlanırken Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Gürhan Coşan, “Her şeyin sevgiyle başladığı Lüleburgaz’da, sevgiyle ürettiğimiz ürünleri Sevgi Mutfağı’na gönderiyoruz” dedi. 

Lüleburgaz Belediyesi’nin Edirne Bayırı mevkiinde yer alan örnek bağında üzümün yanı sıra domates, biber, salatalık, karpuz, kavun ve kabak gibi 7 çeşit sebze ve meyve üretilmeye başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda ürün vermeye başlayan sebze ve meyveler Sevgi Mutfağı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere gönderilecek. 

Tamamen doğal!

Örnek bağda üretilen sebze ve meyveler tamamen doğal yöntemlerle yetiştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinin yoğun emek harcadığı örnek bağda ekilen ürünler, belirli aralıklarla sulanırken, sebze ve meyvelere haftanın 7 günü bakım gerçekleştiriliyor. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Gürhan Coşan, “Yaklaşık 1.5 aydan beri bağlık alanda Sevgi Mutfağı için ürettiğimiz 7 çeşit ürünümüz bulunmaktadır. Domates, biber, salatalık, karpuz, kavun, kabak olmak üzere Sevgi Mutfağı için üretiyoruz. Her şey Lüleburgaz için. Burası daha önce atıl bir durumdaydı. Biz burada toprağı işleyerek verimli bir hale getirdik. Şu anda ürünlerimizi almaya başladık” ifadelerini kullandı. 

Yüksek kapasite ürün hedefleniyor

Tarlaya 50 kök karpuz, 50 kök salatalık, 20 kök domates, 30 kök biber, 20 kök kavun ve 20 kök de kabak ektiklerini belirten Coşan, gerçekleştirdikleri bakım sayesinde yüksek kapasitede ürün hedeflediklerini kaydetti. Coşan, “Bunun yanı sıra üzümlere haftada en az 3 gün bakıyoruz. Bu seneki üzüm üretimimiz çok güzel. Üretimimizi çok yüksek kapasitede bekliyoruz” diye konuştu.  

Sevgi Mutfağı’ndan sofralara!

Lüleburgaz Belediyesi’nin örnek bağda ürettiği ürünler Sevgi Mutfağı’na gönderilmeye başladı. İlk parti olarak sebzelerin gönderildiği ürünler, Sevgi Mutfağı’nın her gün sıcak yemek desteğinden yararlanan ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarında yer alacak. 


  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

HABERLER

Gazeteciler seçim maratonu sonrası yorgunluk attı

MALTEPE’DE NEFES KESEN YARIŞ

Golf Dondurma 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

LÖSEMİYİ YENEN MİNİK KAHRAMANLAR İSTANBUL 23 NİSAN KUTLAMASINDA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI!

İSTİKLAL CADDESİNE BATARYALI TRAMVAY GELİYOR

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI İLE ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI’NDAN COŞKU DOLU 23 NİSAN KONSERLERİ

ÇEKMEKÖY'DE 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE BANDOLU DAVET

YÖRESEL ÜRÜNLER UYGUN FİYATA İBB HALK MARKET’TE

Beylikdüzü Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor

MÜŞTERİ SADAKATİ, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ ARTIRIYOR

Grand Hyatt İstanbul’da Yaz Sezonu Başladı

İMAMOĞLU: 5 YIL BOYUNCA, TAM 1.019 TEFTİŞ VE İNCELEMEDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Ayşe Çebi, Körfez’e Hazır

Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor